ad ld

Tuesday, May 25, 2010

VAKSIN H1N1 DI SP DH HABIS

Salam.. Uikks dh tghari bru ada n3 daaa.. Kengkawans lain dh berderet kuar cer latest kan, huhu.. Ekceli td kuar gi klinik dgn ofimates, bukan sbb sakit or demam ke apa tp plan nk inject vaksin H1N1. Dh 2-3kali gi klinik sekitar SP ni, tp unfortunately nurse kata dh abis stok. Ehh, dari last week lagi duk usha pasal tu tp still xde stok.

Dlm tv, paper duk heboh pasal ramai yg blom amik injection tu tp bila kita yg beria yg amik ni xde stok plak.. Apa cer???? Siap cakap klu nk inject, u kena gi Penang. Apa hal plak nk kena gi Penang, takkan dh x de stok extra lg pasni utk penduduk SP ni. Rasanya lagi ramai yg blom amik dri yg dh amik. Bukan apa, berurusan hal sakit pening biasa di klinik terdekat pn makan masa kan, ni kan pula nk gi Penang just utk inject.

Alahai kesian nya pada org2 yg kesuntukan masa, warga2 tua dan yg naik motor terpaksa gi Penang. Nk gi hari cuti or weekend, xyah cer la compem org ramai giler.. Uols cmne, dh inject?

--> Mcm dh xde alternatif lain kan, nape xleh hantar je stok baru?

4 comments:

AYU said...

sabaor je la ye......

Uruchimaru @ kf said...

kena inject ker klu x ?

Mama Hanim said...

Ayu: hehe2..tq2.. sabar dh ni..

Mama Hanim said...

Kf: sukarela n plg penting sbb percuma.. hehe2..