ad ld

Thursday, May 6, 2010

Aku Ada BALANG HIKMAT - JGN JELES

Salam.. Td b4 kuar umah, tgk dlu balang hikmat ni dlm fridge. Uols nak tau nape? Itu jeruk blum masak daaa, blum cukup tempoh..huhuhu.. Td siap call Ma kt kmpg tya brp hari peram dlm fridge tu bru boleh makan? My Ma kata tggu lbh krg 6hari bru boleh makan cik kak ooii.. Ayakk, nk tggu itu lagi satu hari ku rasa cukup lama wooo, x tahannnn..


Alahai igt nk cedok tapau bw dtg ofis, bleh la makan dgn kengkawans. Tp sori la esk bru bleh rasmi itu balang ye, so jgn jeles coz kami tiga beranak je makan di hari Jumaat yg cuti..Kuikui2..

My Ma mmg wajib bagi at least 1 balang ni every time kami blk kg, utk menantu kesayangan katanya. Huhu, kembang la sat my hubby dgr mak mertua dia cakap cmtu. Dua2 saling bodek je, x aci btul la. Jeles2.. Pastu bukan tu je yg mak I tapau dri kmpg tau. Nah ni dia: Ada mangga la, watermelon la, kopok x yah cer la. Sori ye, ikan kering n budu lupa nk snap, hehehe..


Mangga dlm beg plastik tu petik dpn umah je, sbb tu stok jeruk mangga x penah miss. Heaven2. Tu seb baik bukan musim durian, klu x alamak pening la nk smp SP dri KB dgn bonet kete penuh durian. Alahai mak mana x sayang anak kan.. Syukur Alhamdulillah.

--> Uols pn mesti dpt byk stok kan bila blk kg. Uols tapau apa ekk?

27 comments:

BIONIC WOMEN said...

uihhh..ni ase nak balik kg nih..huhu
kalu klik pahe..skala wat klik ikan fresh la, ude fresh, ketam fresh, sotong fresh..sbb umah dekat jer ngan jeti..bila dgr ada ore klik dr laut pakat serbu..kat kl ni asyik make ikan kotok jah..skali dapat ikan fresh meme wat stok seminggu..siap leh bagi jiran2 yg peramah2 tuh..kalu klik klate plak, musim duku a best skalih, penuh jelop nge duku..pastu budu n kopok tuh mesti ada..hehe
kampung tetap best...kan?kan?

BIONIC WOMEN said...
This comment has been removed by the author.
Diarihatiku1976 said...

fuhhh.. kalo ginilah gayanya .. confirm aku peluk cium mak mertua aku..... malangnya mak mertua aku bukan gitu...

Mama Hanim said...

Bionic: ada masa je trus blk kg..ehehe.. tu la best kan blk kg.. mcm nk amik semua benda sedap buh dlm kete..

kg dkt jeti gitu lagi la best.. perhh semua bare2 segar blako tuh.. best2..

Mama Hanim said...

Diarihatiku: hehehe.. peluk je jgn x peluk..

oppps, x dapek den nk nolong tuh..kuikui2..

mamalieyna said...

standard..menantu kesayangan kan..hikhik..tapi best aa dpt jeruk, terus terliur nih!

*kita tak pernah miss kalo balik kg, tapau ulam2an, serai, daun limau purut, limau kasturi, & mcm2 lg la..pastu bestnye lg, mertua bekalkan lauk pauk siap masak, balik panaskan terus leh makan! suka2x..hehe..

Kniedaz said...

aiceh..jeruk mangga ke tu? sedap tu..dulu kat kampung rajin wat

LYaFRINA said...

banyoknyerrrr,,
mende y dlm balang tu??
petai jeruk k???

Mama Hanim said...

mamalieyna: tu la, standard la kan..hehe..

best gak tu siap dpt lauk boleh makan trus je..walaweh sedap2..

Mama Hanim said...

Kniedaz: ha'a.. jeruk mangga.. mmg best sgt..hihihi..

Mama Hanim said...

Lya: kuikui2.. jeruk mangga je..

puterikurekure said...

wahh!!!!!!!! my feveret tu. jerukkkkk!!!!

:)
yummynye....

Nieza Ishak said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

uwaaaaaaaaaaaaa .. dah lama tak makan jeruk mangga.

Queen said...

salam perkenalan...

jeruk tu memang menggoda..ehehhehe
kecur liur dah nie...=p

my mum selalu cakap
"nak amik ape2 amik la kat dapur tu"

kalau buah jambu dia dah masak..siapla ..dia petik2 terus masuk dalm kereta..ehehhe

Zaidah said...

terliurlH Zai...hantar sini skit bleh tak mama hanim..

AYU said...

huiii....tertelan ayak liuk...sedapnye..lain kali balik kg jgn bawa 1 balang. bawak la bebalang balang...boleh pos satu balang kat ayu kat sini.. hehehe...

Mama Hanim said...

puteri: hehe... jom2 makan..

nieza: jom makan skali.. ada stok lg nih..ehehehe..

Mama Hanim said...

Queen: salam kembali.. itu la, ibu mmg seorang yg amat baik dlm dunia ni kan..
sama2 lah sentiasa hargai ibu kita. kebetulan Hari Ibu next week kan..

Tq sudi dtg sini ye..

Mama Hanim said...

Zai: ahaks.. xleh la nk pos, kami pn x cukup nih..hehhe.. gurau je..huhu2.

Ayu: tu la, kena pesan kt Ma bt byk2, ramai kengkawan nk order..hehe.

Adlina Husaini said...

wah apasal kita pulak yg terasa macam dah ada dalam mulut kita je jeruk tuuu hihi

Ena said...

Mama Hanim,

nak sikit buat mangga jeruk tu.. ena mengidam nie nak makan jeruk tu.. heheh..

liennasts said...

wow.. banyak nyer ngangkut.. hehehe.. sama je macam mak mertua saya.. selagi ada barang yang boleh dibawa, semuanya dia nak bagi.. sebab itu kita bertambah sayang kat dia.. kan???

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

mak abah baru sampai dari kampung rabu lepas.. owwh hstok dirumah memacam.. huhuhuhu ulam ulaman... sayur sayuran (sebab mak tau anak dia malas beli sayur) hehehehe then ikan masin dari sarawak.. emmm sukun... labu.. eiisshh bahagia hidup 2-3 hari nieh

Mama Hanim said...

Adlina: hehe.. sori bt awak terliur ye.. jemput2..

Mama Hanim said...

Ena: alo lo lo.. meh la sini, kita makan sama2..hehe..

Mama Hanim said...

liennasts: tu la, sgt best bila blk kg kan.. kasih sayang ibu bapa x penah kurang.. smp bila pn kita mesti igt mereka kan..

Mama Hanim said...

mimie: aku memahami perasaan mu itu, chewahh..
mcm tu la org tua, x kira kita yg blk kg or dorg yg dtg, mesti x lupa ada mcm2 stok best kan.

mampukah kita bt mereka juga gembira sokmo dgn kita ekk? oppss jiwang sat hehe..