ad ld

Monday, May 3, 2010

DLM HUTAN GRIK PN JAM TAU

Salam.. Traffic jam kt bandar biasa la kan, tp klu dlm hutan boleh jadi gak ke ekk? Ni picca semlm, on the way dri Kota Bharu to SP. Lama giler Q kt situ, b4 smp Grik tu jln mmg agak curam la area bukit kan.


Bru kul 6.40pm ok, tp en. Elephant dh kuar bt show kt tgh jalan tu. Huhu takut beb.. Klu kt zoo xpe la gajah gi sekolah, tp tu gajah liar woo.. Ada bran nk tgk live show cmtu? Berdebar jantung x yah cer la, compem punya.


Sori picca x sharp coz kete tgh gerak, giler po nk slow2 kt situ..huhu.. Klu uols perhati btul2, ada imej gajah 2-3ekor kt hujung sblh kanan picca ni.


Ni plak picca dlm n3 lps, pasal driver yg takut bila nmpk gajah n trus u-turn ke KB semula. Esok hari plak bru dia kembali continue his journey.. Sila refer n3 ni.

Cmne dgn pengalaman uols? Mesti mcm2 ada kan..

11 comments:

LYaFRINA said...

ishh.. ada mr elephant kat situ??? bahayanya,kalo dibiar bkeliaran tu,.buatnyer sekumpulan elephant berlari serbu k jln raya tu... nk kata aper??? mmg sgt2 bahaya..elephant tu dh la BIG...BiGG... n BIG!! kereta tu, skli tolak..blh tbalik..

** tapi kalo dia lalu diam2 j kot tepi tu, xpela... atleast blh la buat pmngan menarik

Mama Hanim said...

Lyafrina: sepanjang jalan tu ada 3-4 signboard 'Awas Gajah Liar Melintas'. tu mmg hotspot gajah, kena hati2..

mcm semlm, kete yg plg depan mesti takut giler la coz gajah2 tu still duduk btul2 tgh jln..

klu area pergau ada sekor je tp besar giler saiz bas mini, org kata yg tu leader group gajah2 tu. Tp kt area grik, kecik skit tp berbelas belas ekor.. brani tgok? huhu..

Kniedaz said...

aritu blk dr tgnu pun cik gajah kua..time tu kol 6 - 7 ptg jugak...selama ni g klntn xpenah lg jumpa gjh..ritu la first time

Mama Hanim said...

Kniedaz: ooo, mmg kul 6-7pm cmtu time kua cari makan la kot.. teruja kan tgk live cmtu..

Tq sudi dtg..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

kiter pun selalu pi jalan ni pi rumah kak ipar...ye ker ada gajah melintas???bahaya tu kalo gajah ngamok....

mamalieyna said...

uuuis..ada ye?..seram nak lalu jln cenggitu! mmg danger sesangat la..mana tau masa bila mood mr elephant tu ok or not..sekali time kita lalu..mood tak ok..mengamuk ke hapa ke..haish..seram nak fikir lebih2 ni..

nurul said...

setakat ni nurul dgn kawan xpernah lagi terrserempak dgn gajah. syukur lah.. ari tu pun balik dua org jah..

Ena said...

a'a la.. nampak nampak nampak!!.. mau nye meremang dan jantung berdegup kencang time tu.. huhu..

Mama Hanim said...

Anje: oo, umah kak ipar tu kt mana? hehe, itu mmg cer btul..

Mama Hanim said...

mamalieyna: huhu mmg ada bukan cer dongeng..kuikui2..
mmg bahaya klu x berhati2, dh byk kes berlaku accident coz nk elak gajah yg muncul tiba2 dri tepi jln especially waktu malam..

Mama Hanim said...

nurul: ok la tu, tp klu terserempak hati2 ye..

Ena: tau x pe..hehhe.. habis semua doa la baca kan..