ad ld

Wednesday, May 19, 2010

HIDUP TANPA INTERNET - UOLS BOLEH?

Salam.. Internet sgt slow hr ni, nk save yg ditulis pn susah gilerz cmne nk post n3. Mmg x paham btul dgn situasi ni, teruk sgt kualiti hari ni n lebih teruk dri semlm. Kt ofis pn slow n kt umah pn meragam gak. Ada dua jenis line berukband pn x guna woo, dh la bayar dkt rm200/month.

X tau nk bt cmne dh, byk kali gi service center pn bt sakit hati je. Buang masa, buang tenaga. Susah la cmni klu lama2 line bt hal. Rasa sgt x best bila xde internet, byk perkara yg akan ketinggalan kan. Paling kesian kt blog ni la, janji nk bg 'makan' n3 at least 3kali/day..huhu.. Skang cmni sape yg susah, akakkkk juga yg susah kan..

Cmne plak perasaan uols klu xde internet? Lonely? Miserable or ada aku kisah? Layann..

20 comments:

SyidaMislan said...

broadband 200/mth?mahalnye.
if xde internet...terima la seadanya...

puterikurekure said...

tak berapa kesah sangat kalau kat umah. sebab boleh isi masa lapang tu dengan benda lain kalau kat umah.

tapi kalau kat ofis...wajib ada ok!!! kalau takde...sangap!!!

mama_auni said...

kiter memg xleh idup kalo xde tenet..kat umah ok lg..tp kat opis memg jadik blur arr..

pulak tu skang ne kalo kt umah nk berintenet memalam berukbanda dah ngade2 skang ne wat hal..sakit ati...

BIONIC WOMEN said...

xder internet, dulu bese jer tapi skang ase lonely kot..hehe
sejak jadi surirumah kengkawan yg ada hanya di alam maya..huhu
kengkawan opis dullu menyepikan diri
tapi broadband memang agak slow a

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

serius tak boley punnyer...sehari tak bukak blog rasa cam cacing kepanasan...kalo tak pi jelajah blog kengkawan rasa tak lengkap harian kiter...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

gunalah streamyx..hehehe

mamalieyna said...

hoho..cannot..cannot..mmg tak bleh la takde internet, kalo dl, takde HP tokleh hidup..skrg internet pun sama kesnye..hukhuk..

SharHanah® said...

internet dah jadi 1 keperluan lak zaman moden nih.

A D I A said...

tak senang duduk la kalau takde internet! dah buat kuuz hari tu, i'm 80% addicted to internet heheh.

Kancilbiru said...

tak bleh hidup kalau tak dak tenet... haru!

Mama Hanim said...

Syida: satu maxis satu celcom.. plan lama, mahal skit.. nk batal ada penalti plak..huhu..

Mama Hanim said...

puteri: mmg pn.. klu xde kt ofis haru la skit nk bt keje kan, klu kt umah lak mcm xde hiburan je hanim nk layan u-tube..

Mama Hanim said...

mama auni: tu la pasal, mmg sakit hati je skang ni dgn line cmtu.. seb baik hari ni dh ok skit..

Mama Hanim said...

eily: tenet.. nama pn info di hujung jari kan.. bleh dpt mcm2, tp bila xde line mmg rasa pelik je kan..

Mama Hanim said...

Anje: tau xpe..hehehe.. sama lah kita pn rasa cmtu..

rasa x best je bila x dpt view blog kengkawan, lbh2 lg yg dh visit blog kita kan..

Mama Hanim said...

Mrs.Fiza: dh ada 2 bband fiza, x mao tambah lagi dh..uhuks..cukup2..

Mama Hanim said...

mamalieyna: tu la, rasa x lengkap seharian hidup tanpa tenet kan.. boring je..huhu..

Mama Hanim said...

Sharhanah: stuju2.. patutnya service provider kena seriously upgrade kan..

tq sudi dtg sini..

Mama Hanim said...

Adia: huhu..mmg tenet sgt penting skang ni kan.. mcm nasi lemak xde sambal bilis, x perfect..ahaks..

Mama Hanim said...

Kancilbiru: ku telah lalui nya semlm.. mmg haru biru je..huhu..