ad ld

Tuesday, May 11, 2010

APA LAGU CINTA UOLS?

Salam.. Nk tya skit uols klu boleh la kan. Errrr, masa uols bercintan cintun dlu2 ada lagu tema tak? Alaaa lagu2 yg bt uols rasa kembali muda 4-5 tahun tu la..ahaks. Lagu apa ekk? Share la skit uols, byk pun xpe hehe2.. I punya lagu tema plak dh tahap 'season' dh kot, lagu lama katakan. Cuba teka apa tajuknya, klu sudi la kan.
Oppss, ok2 x yah buang masa la main teka2 mcm la org beria sgt nk tahu plak..huhu..

Ni dia lagu berhantu tu,' LANGKAH SEIRINGAN - EXIST'.

Dikala ku keseorangan
Kenangan pun datang
Menjelma lagi
Terbayang saat-saat
Yang manis
Ketika bersama dahulu

Tak tertahan menanggung rindu
Disaat kau berjauhan dariku
Bayangmu selalu datang menjelma
Membuat teguhnya cintaku

Oh sayangku hulurkan tanganmu
Bersama kita bergandingan
Berdua menuju arah bahagia
Melalui liku-liku kehidupan
Pahit manis kita hadapi bersama
semoga kita berdua berbahagia...

Dikala ku keseorangan
Kenangan pun datang menjelma lagi
Terbayang saat-saat yang manis
Ketika bersama dahulu

Ada sesape x ant. uols yg minat lagu ni? Lagu zaman sekolah menengah lagi tau, tp dh gatal main cinta plak. Seb baik jadi kawin kan, klu x Lu pikir la sndri.. La la la la..

22 comments:

TuYa said...

salam kak..
hehehehe..sengih Tuya baca n3 nih..
suka juga Tuya dengan lagu tu..
lagu masa bercinta2 Tuya dulu ape ek?
x ingat tajuknye,tapi kumpulan Spring...jiwang!!!

mamalieyna said...

hehe..
wah2x terkenang memori lama lak, bab cintan2 lak..hehe..
suka gak lagu ni..

tapi kita ngn en suami, cintan kejap jer, terus ikat..terus kawen..
tak smpt ada lagu tema..
haha..

Nieza Ishak said...

dah la lupa lagu apa
tp semestinya layan gak lagu jiwang karatssssssssss hihihi

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

lagu cinta mimie ngan hubby adalah dari natalie imbrugalia.. - torn...
hehehe ada sejarah .... tuh yg kata lagu ini lagu cinta kitaorg... heheheehe

Mama Hanim said...

Tuya: salam tuya..
hehehe bagi chance la ye nk jiwang ni..
ooo Spring ekk? i likeee it too..kuikui2..

Mama Hanim said...

mamalieyna: tu la, jiwang plak hri kan.. hehe.. pg td dgr dlm kete, tu yg berbunga2 jadinya..hikhik2..

x kisah lah kenal lama or baru pn, janji tetap hidup dgn penuh kasih sayang n bahagia kan, tambah dgn ayep plak.. x gitu mamalieyna?

Mama Hanim said...

Nieza: hehehe, bab jiwang tu kira wajib la..
semua ada memori msg2 kan..

Mama Hanim said...

mimie: suka gak lagu tu.. best2..tu yg bt memori dtg lg kan mimie..

Tp lagu mat saleh fevret ambo, As Long As U love Me - Backstreet Boys..
hUhu..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

huhhu lagu itu pun kenangan sebab hubby siap buat kaset kompilasi utk mie. .ada lagu ini juga.. oowwhh zaman bercinta memang indah.. nak nak kiter kawen pulak dgn orang yg kita cintan cintun itu kan mama hanim.. hehehehehee

BIONIC WOMEN said...

lagu tema ek..
lucu gak citer tntg lagu tema.Pernah dgr lagu Surti&Tejo dari indon..Tingat masa tu baru berkawan then 1 hr tu kami nak kuar dating(antara dating terawal) masa dalam kete pasang jer cd trus berkumandang lagu tu..I x pernah dgr lg tu..and i jd plik sesangat ngan lagu tu..my hubby gelakkan tau..
then esok trus tanya maid bos...selepas ari tu.. i panggil my hubby tejo and he called me surti..lucu kan..
(senikata lagu tu..lucu dan lucah..haha)

Tapi kalau lagu utk jiwang plak lagu sudirman..

Kau tiba bagaikan pelangi..
x bercahaya namun kau berseri
cukup utk menghiburkan hati ini

that the first song..i tujukan kat dia..penuh bermakna gitu..

tapi sekarang lagu kami ialah..Iris from awie..
my hubby sms to me lirik lagu tu, malam selepas 15min kami akad nikah, dan tiap2 kali annivsary dia akan tulis lagu tu dalam kad

(tetiba bahasakan diri i ler plak arini..hehe..)

liennasts said...

saya pula, ada banyak lagu sebenarnya.. lagu2 ni plak ialah lagu yg kalau gi karaoke, saya mmg suruh dia nyanyi lagi ni..

puisi cinta by ilusi,
aku hanya serangga bpr,
tiada lagi aku yantzen

tapi dalam banyak2 tu, lagu puisi cinta yg paling special.. sebab dia pernah nyanyikan lagu tu kepada saya through telefon.. terharu sesangat..

alamak.. baca awak punya entry terus rindu kat my hubby.. huhuhu.. nak call dia jap la..

LYaFRINA said...

heheheh.. hari untuk flashback...

BERTAKHTA DI HATI... lagu utk LYA & FAIN..
RINDU PLOK TIME CANTA2 DULU.. KLAKOR PON ADER..

mommyYen said...

lagu cinta ek..sy dgn hubby bcinta tak lama,trus tunang den kawin,tp lagu masa kawin (wed ceremony) ialah lagu dari Shania Twain-From this Moment.nice lyric,very meaningful..

puterikurekure said...

lagu masa bercinta tak ingat dah. tapi lagu tema kawen adalah lagu 'Sempurna' dari ada band.

AYU said...

hik..hik ..lawak la...mama hanim nak tahu tak kalau ayu nyanyi lagu dlm keta masa balik keja, anak sulung ayu akan tanya"bu, ini lagu cinta ibu ke?"..tp lagu cinta ayu, segalanya mungkin dr headwind tujukan kat husb & belian jiwa husb tuju kat ayu lak...haha lawak..

Mama Hanim said...

mimie: huhu As Long As U love Me babe.. hihihi.. sgt best kan..

Mama Hanim said...

Bionic woman: perhh.. bestnya lagu2 tema demo.. msg2 ada memori tersendri kan.. bila dgr je spontan tingat masa lalu. best sgt..

Iris sgt sentimental kan.. lovely song..

Mama Hanim said...

liennasts: tu la kan, dgr je lagu2 yg ada kaitan zaman bercinta trus je hepi2 kan.. sentimental value katakan..hehehe..

Mama Hanim said...

Lya: hehehe, sesekali apa salahnya kan..
lagu lya tu pun best gak.. syahdu je kan..ahaks..

Mama Hanim said...

mommyYen: wow Shania Twain.. i like it too..hehehe.. best gak layan lagu tu kan..

Mama Hanim said...

puteri: perhhh... mmg romantik lagu tu kan..

Mama Hanim said...

Ayu: alahai itu lagu headwind sgt feel woo.. menusuk kalbu..
belaian jiwa pn sama, romantika gitu..hehe..