ad ld

Sunday, May 23, 2010

MARATHON KENDURI 2 NEGERI

Salam.. Semlm kuar umah kol 2ptg bersama kad2 jemputan kenduri. Byk x byk la tp kol 10.30mlm bru smp umah ok. Dh mcm program 'mencari harta karun' woo smp ARAU menjelajah beb. Perhh kenduri sakan mula2 pit stop di Sg Lalang then Gurun. Kt venue 1st tu mmg best ye lah lauk pauk semua catering dgn HOT MAS, ant restoran plg femes kt SP nih. Tambah plak masa lapar kan, bestnya telan2..hehehe..

Venue 2nd kt Gurun. Nk smp sini view sgt menarik coz sepanjang perjalanan tu dpt rehat mata dgn pemandangan hijau Gunung Jerai. Dlu ada ustaz kata utk bt senaman mata, tgk daun2 hijau secara pandangan dekat n jauh selama beberapa minit setiap hari.
Emm, area sini gak kita dpt tgk atra industri utama di Kedah mcm PERWAJA, MODENAS N NAZA. Very nice view dgn sejauh jauh mata memandang kata org..huhu.. Makan x byk kt sini coz still kenyang lagi. Just singgah, salam, bg hadiah n blah.

Then, stesen seterusnya (ala2 announcement dlm komuter kan) Alor Setar. Alahai klu dpt singgah Pekan Rabu kan best ni, dpt cuci mata tgk kain2 cantik pn dh ok dh, tp maaf la ye simpan permintaan mu itu di lain waktu. Kt Alor Setar jem giler semlm ada event apa ntah. Cocer panas plak lg cepat la bt ramai org nk main tekan2 hon kan.. Pong..pong..pongggggg... Err, kt sini minum air je rushing2 beb..

Pastu menghala ke Arau. Dh kol 5lbh, kete byk slow je weekend cmni. Tp kira ok la dpt view sawah padi sekeliling, cantik sgt.. Smp dh dkt kol 6, seb baik ada rezki lagi dpt makan maklum la kenduri kan kt stakat kol 6ptg je. Alahai pastu bru rasa penat, mau x penat journey dkt 150km plus dgn makan 'langsat' duku lagi( sesat la tu)..ho ho ho..

Lama lepak sini coz kebtulan ramai ex ofismate hubby ada. Siap tumpang solat sgala bagai, konvoi blk SP. Dh ada 3buah kete cmtu, mula la ada idea nk singgah memana makan2 di tpt org kan. Singgah makan kt Guar Chempedak layan kue tiow best beb.. Byk gilerz makan2 wooo..

Endingnya.. Hari ni satu family sakit perut daaaaa.. 4 kenduri 2 negeri.. alahai...

4 comments:

GreenJade said...

vahhh gendang gendot tali kecapi

kenyang perot mkn kenduri

ehehehe

Mama Hanim said...

Tinie:

kenyang perot makan kenduri,
sakit perut lu tanggung la sndri..

hihihi...

mamalieyna said...

uuuit sakan jalan2, makan2, lepak2...ek..best la..walaupun dpt habuan sakit perut! =P

Mama Hanim said...

mamalieyna: hehe..tu la, mmg best tp sekali sakit perut daa.. huhu..