ad ld

Friday, April 23, 2010

Blog yg TAK SUDI LINK Blog Aku

Salam.. Selamat pagi Jumaat semua.. Semlm duk blogwalking dlm my blog list, sempat la gak tinggal jejak kt blog kengkawan sesikit.

Ada tgk dlm satu blog tu, pasal follower n link. Byk btul info kt situ. Dia pn ada mention salah satu tip utk up traffic blog kita dgn cara terjah, follow n link mana2 blog. Cuma yg ralat skit bila kita dh siap bt semua tu tp empunya blog still ignore je kita kan. Ntah la sbb apa, mybe bz kot( kena la bersangka baik kan) ehehe..

Pastu dia ada cadangkan apa kata klu kita bt 1 blog list, tp bertajuk,' BLOG YG X SUDI LINK BLOG AKU". Huhu, mesti best kan.. Tp kena make sure list tu adalah blog yg dh kita follow n link je.. Ahaks..

Uols rasa bagus tak cadangan tu? Huhu..

24 comments:

A D I A said...

hehe good idea tu buat list blog tak sudi link kita. selalunya bloggers yang popular la camni. mmg ramai follower dia and ramai link dia. tak ter add dia link2 tu.

p/s bersangka baik

tapi ada jugak blogger popular sudi add blogger2 tak popular cam kita ni. really appreaciate it hehe.

Lelord said...

ekekeke cam best jek

Kancilbiru said...

ish...macam tak tergamak jer nak buat..hehe

NUNU EERA said...

mcm bez idea 2.. b'kesan x??hehe..

mamalieyna said...

hehe..mcm2 ye..

cam kita lak kan,mslhnya..kita dh sedaya upaya nk link back org yg jd follower kita, tp diorang tak tinggai URL, camno nak follow back! herm..

AYU said...

yes...setuju sgt ngan mama hanim...tp kita kena gak bersangka baik...takut2 dio org tak sempat nak link kot...ayu pun kena cari satu masa...untuk buat kerja nie...

wanie_cmi said...

bunyik macam best...
tapi ye lah..
mesti kita nak add kat blog org2 yang da glemer kan..baru blog kita pon akan glemer nanti..
mama pon penah tak dilayan..
tapi yer la..
mungkin pemilik blog tu bz..dan terlepas pandang....
so..mama rasa..cam tak baik sangat la.
kang ada pula yang beranggapan blogger tu sombong...
cara yang terbaik..
selalu pegi kat blog org tu..
pastu minta link kan blog..
kalau skali 2 tak jalan..
buat lagi..
ajak dia sembang2 dulu kat shoutbox..
kan ke itu lebih baik...

atty's said...

yang pasti kty dah add link u kt bloglist kty ..ehehehe..

syida said...

yg penting kita dah link blog akak.muahahaha

tak tergamak nak buat blog list mcm tu...

Momma Mia said...

ok gak tuh... hihii..
yes dear, bersangka baik adlh yg terbaik... x sakit ati & pening2 kepala kt kan?

unlisted_one said...

kalau i terkena mcm tu, i buat bodo aje. ko tak nak link aku sudah..hehe..tapi kalau org tu link kita, mesti i akn hargai sgt2 dan akn selalu menyinggah..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

tak smpai ati nk wt gitu.. huhu.. tp kan yg plg best dh folo tp bila tak folo blk terus stop.. ape slh mention je dh folo.. kdg tak pasan dan kdg dkt button folo tu tak dak link blog dia..aiyak cane mau polo blk..uwaaaaaaa

Zaidah said...

zai stuju bebenor...hehehe

miemiey said...

huhu....terserah pada memasing...kl sy mmg tak sampai hati...mgkin blog popular ni bz...follower ramai so tak sempat nk link..kl saya akn cuba sedaya upaya link balik melainkan kl ada masalah tenet lembap mmg jawabnya up esok hari..

agaknya dia terlupa kot...cuba tglkan mesej..sy link..hope awak link kembali..agak2 kot..hehehe...

miemiey said...

oppppssss.....lupa..cuba tglkan komen di n3 post dia..kl masih dia tak layan buat dono jerk..masih ramai lagik blogger yg sudi kawan kan.....hehehe...

Mama Hanim said...

Adia: hehe, tq2.. blog tu kata klu bloggers femes xpe, tp blog yg x fofulor langsung la masalahnya. huhu..
pepun, bersangka baik itu bagus..

Mama Hanim said...

Lela: best ekk? bleh la try bt tu..hehe..

Kancilbiru: Hak individu, tp perlu jd keras hati kot utk buat..huhu.

Mama Hanim said...

Nunu Eera: blum jmp lg blog yg bt cmtu, idea baru lg kot..kuikui2..

Mama Hanim said...

Mamalieyna: tu la, ada gak kes cmtu, terpaksa la check satu2 kt list follower tp makan masa la kan..

Ayu: tq2.. btul tu, bersangka baik itu bagus. hehe, redha je lah..

Mama Hanim said...

wanie cmi: btul tu, stuju2.. bak kata org2 tua, buat baik dibalas baik kan.
Terima kasih utk komen bagus n panjang lebar. Kita kena bersangka baik kan, tenet dia slow ke, x cukup masa ke, bz dgn family or apa2 je lah kan. Janji semangat perlu kuat la.

Mama Hanim said...

atty's: huhu kty..u r the best..hehe.

syida: hehe, tahu2 n dh link blog syida juga..tq2.. kuikui2..

Mama Hanim said...

Momma Mia: btul3.. slalu lah kita bersangka baik kan. sabar je lah..

Unlisted one: tu satu lg pendapat yg bagus..tq2..
btul tu, hargailah kebaikan org terhadap kita kan..hehe.

Mama Hanim said...

Mrs.Fiza: tu la, kena tgk keadaan jugak kan. Manalah kita tau masalah org lain, sbb tu perlulah sgt bersangka baik..huhu..

Zaidah: tq2 zai..ehehe..

Mama Hanim said...

Miemiey: btul tu, semua ada hal masing2 kan.. terpulang pd diri utk terjemah cmne.

Huhu, stuju sgt pendapat miemiey.. bagus2.. tq ye..