ad ld

Monday, May 3, 2010

NAPE SUKA BIKIN PANAS?

Salam.. Pg td gi keje trus bw ole2 dri Kelate utk kengkawans ofis. Bukan apa pn, just kopok segera je tp x la smp nk cukupkan sorg satu. Kes naya lah klu nk include semua staff kt ofis I tu kan. Bt stakat mampu je x perlu over2, btul x uols?



Tp x sangka plak bila terdgr cer ada yg komplen kata I just bagi pd staff2 yg 'sehati sejiwa' dgn I je. Alahai nape tu? Jgn lah kerna kopok nilai x smp RM2/pek pn nk bikin panas beb. Aku blk kg sebulan skali n ada rezeki lbh compem aku akan bli something, tp kena lah rotate sape yg dpt tu. Xkan org yg sama je, xde soal pilih kasih ok. Duk pikir2, bru sedar rupanya species tu suka 'attack' staff2 yg bru blk kg. 'Hai!!! bru blk kg xkan xde buah tangan utk kengkawan kot. Kedekut btul'. - Best je kan ayat dia..

Tp yg herannya coz boleh kata everytime dia blk kg, dtg2 ofis je terus bising walau xde org tya pn.' Sori ok, x sempat nk bli apa2 la, masa suntuk'. Tp xde pn staff2 lain kalut, biasa je. Agak2 uols nape wujud makhluk cmtu ekk?


Gerammm pd si perangai suka provok cmtu tp tetap rasa kesian pd dia coz maybe jiwa nya x tenteram kot.. Sabar je lah..

11 comments:

Lelord said...

heheheh ini boleh mendatangkan marah

TuYa said...

salam kak..
memang ade je parasit2 yang mcm tu..
tah ape2 kan...
paham2 je la,x kan nak bg habis satu department..

tggu plak turn dia balik kg..
tgk ape ke bendanya dia nak kata..hehehehe..

mamalieyna said...

haih..mcm2 ragam manusia ni ye..silalah abaikan jer golongan mcm tu..huhu.. ^_^

LYaFRINA said...

biasa ar..manusia ni ada 1oo1 macam perangai, ragam..specis..
sabo j la..

Nieza Ishak said...

biasa la ..
lalat macam ni ...
salah org dia nampak .. aci kena diri sendiri ... pandai lak cober-cober ...

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

kesimpulannya kan mama hanim.. tak payah la bagi kat dia apa apa pun'
hahahaha
kalau mie la kan.. malas je nak layan org mcm nie.. apa raaaa....

Mama Hanim said...

Lelord: tau xpe..kuikui2..

Tuya: tu la kan.. nk sibok pasal org apa kes.. malas la nk layan lbh2, buang masa je.

Janji kita dh buat apa yg patut..
Dia? Biarkan luncai dgn labu2 nya lah.

Mama Hanim said...

mamalieyna: btul3.. x yah layan pn, bt serabut otak je kan.. kesian dia sakit hati tu..huhu..

Lya: mmg pun, mcm2 ragam ada.. Lantak dia lah..

Mama Hanim said...

Nieza: stuju sgt2 tu.. lalat langau mmg cmtu..wakakaka... kesian dia..

Mimie: tu la, bulan lps kita bg tp bln ni x bgi dia bising plak. Agak2 la kan, nk melalak pn.. huhuhu..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

huhuhuhu apaa raaa.. cukup baik la mama hanim nie balik kg bli ole ile bagi.. tu pun nak bising daaa.. kalau tak bagi meroyan kot.. dia idak la pulak buat cenggituh.. ini macam punya olang pun adaa kaaa.. aiaiiiyoohhh

Mama Hanim said...

Mimie: ntah la nape.. manusia mcm2 ragam kan.. bt baik kata salah, bt jahat lg lah salah..huhuhu..

biaq pi kt dia lah (kata org kedah).