ad ld

Tuesday, May 4, 2010

Adakah Couple Uols CINTA SEJATI?

Salam.. Hari ni ada topic agak feel skit..ehehe.. Ya, adakah pasangan anda adalah cinta sejati? Diulangi Cinta Sejati!!!! Nape yg cer pasal topic ni ekk? Ekceli masa blk kg last week, my hubby ada jmp kwn lama dia a.k.a my fren gak maklum la kami mmg bercinta since zaman sekolah lg. Huhu (agak gatal di situ, sila abaikan).

Pastu trus gi lepak2 kt the only one kedai mamak kt kelate tu, borak2 sakan la. Saling bertya kaba each other, jln2 pn bersama family masa tu. Nk jadi cer, masa wife dia gi toilet, I dgr my hubby tya dia ,' Eh, bakpo aku tgk bini mu lain wei? Aku rasa hr tu muka lain masa gi kenduri mu? Ko silap memori aku?

Dia: Hehe.. mu tok tahu lg ko? Tu bini muda aku la.
Hubby: Biar btul mu nih. Sungguh ko?
Dia: Btul lah, tahun lps aku nikah.
Hubby: Perhh, hebat2 mu. Umur 30 ada bini dua dh. Class2, aku tabik boh.
Dia: Cinta sejati aku tu sbenarnya. Dlu clash, frust pastu bw diri masing2. Tahun lps kebtulan jmp blk, aku ajak nikoh slalu.
Hubby: Gilo mu nih.. Pastu bini no 1 mu lgmana? X perang ko?
Dia: Haha.. mmg gilo tp dia tahu doh mmg selama ni aku xleh lupo kasih lama tu. 1st love wei, mu tahu saja lah.
Hubby: Kahkah2.. mmg mu gilo senggoti wei.. tp btul jugok, 1st love mmg power, mujur aku nikoh dgn 1st love aku nih.. klu x, x tahu la.. Hahaha..

Amboi2 Be, sedapnya ayat ekk.. Gelak sakan je dorg, topic berbini kan mmg fevret lelaki..huhu..

--> Moral of the story : Cinta sejati itu mmg mempengaruhi kehidupan kita kan. Btul x uols?

20 comments:

A D I A said...

huk ala ke saje buat sebab nak akwin 2 tu? teringat pulak citer adamaya pasal cinta2 sejati ni.

my partner bukan 1st love tapi definately he's my cinta sejati :)

Lady Dyla said...

chenta sejati kan cinta hakiki..
chenta hakiki Dyla insyallah ada pada Ilahi..

Mama Hanim said...

Adia: tu la, alasan je kot.. biasa la nk cover tu kan.. huhuhu..

adamaya tu guna skrip real story mcm cer na o mei kot.. sbb tu meletopp skang kan..

stuju dgn adia, x semestinya 1st love itu cinta sejati kan..

Kniedaz said...

hui..dahsyat betol lelaki...buleh ke mcm tu?

Mama Hanim said...

Lady Dyla: btul tu... itu definisi yg sebaik2 nya..

Tq sudi dtg sini..

Mamamya said...

waduhhhh...cenggitu sekali yerkkk..aduhai..jgn la jd camtu...menakutkan....tp itu lah yg dinamakan jodoh kan....

"ajal maut..jodoh pertemuan di tangan tuhan"

tp kesian lah kat wife dia yg no.1 tu rasa cam x ikhlas jer kawin dgn dia selama ni sbb si suami asyik dok ingat cinta lama...haihhhh.....

Mama Hanim said...

Kniedaz: huhu, jgn x caya.. lelaki dgn mitos cinta mereka.. mmg unexpected tau..

Mama Hanim said...

Mamamya: tu la, tp itu jodoh mencari bunyinya.. klu x cari, x jd gitu agaknya kan..

Kan lbh baik jaga family no 1 sebaik mungkin dan selayaknya.. x yah duk angau cmtu.

Mmg kesian la, kehidupan mcm terpaksa je kan.. Wallahualam..

mamalieyna said...

tu la kan 'jodoh, ajal, maut sume di tangan Tuhan..'...tapi..mintak simpang la jauh2 pd diri sendiri ni.kita ngan en suami, kenal tak lama..n bknlah our 1st love memasing..tp doa2la..Love forever gitu! hehe..

*sian pd si wife no1..! lelaki suka la berckp bab2 ni, ntah2 bangga nih! hish..!

LYaFRINA said...

BETUL JUGAK.. TRINGT CITE ADAMAYA..

*ALAMAK.. JAUH2 LA.. SYG DGN FAMILY SKRANG..SYG DGN ASYA & FAIN.. 1ST LOVE TU..KENANGAN JER.. XNK JD MCM MAYA DLM ADAMAYA.. SEMUA Y TJADI TU ADALA Y TBAIK UTK KT.

Mama Hanim said...

mamalieyna: kdg2 jenis ada penyakit hati gak kan.. dh ada family n semuanya lancar tup2 bt hal..
alasan: bini terlalu baik. haish, x paham btul kan..

Semoga rumahtangga yg dibina sentiasa mendapat rahmat dan dilindungi Allah selalu.. Amin2..

Mama Hanim said...

Lya: stuju2.. Sayangi lah apa yg kita ada skang ni, bt yg terbaik n sama2 berusaha ke arah kebahagiaan yg lbh sempurna.. Insya Allah..

Ena said...

ena datang jenjalan nie.. hehe

bini muda? hoho.. tu la topic hangat owang lelaki kan!.. huhu.. tak moooo la..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

cinta boleh dipupukkk maaaa... alasan...

nie nak jadik cam adamaya la nie....

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

sejati sangat laa.. baik layan lagu sejati awie nyanyi...

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

cinta sejati adalah kita rela melepaskan owang yg kita cinta itu bhgia dengan yg lain....wuwuwuwuwuw...

Mama Hanim said...

Ena: sila2 jemput2..hehe..
tau xpe.. topic fevret dorg la tu kan..huhuhu..

Mimie: btul2, stuju tu mimie..hehe..

tp dia dh kawin thn lps, lg awal dri adamaya tu.. advanced kan..kuikui2..

ooo, itu lagu sejati sgt best, jom layannn..

Mama Hanim said...

Amy: Chewah.. bermadah pujangga cik amy kita hr ni ye.. huhuhu..
class gitu..

atty's said...

kehebatan cinta sejati.

Mama Hanim said...

atty's: cayalah kty..hehe..