ad ld

Wednesday, June 7, 2017

Salam 12 Ramadhan

Assalamualaikum sahabat. Alhamdulillah hari ni dah 12 hari kita berada dalam bulan Ramadhan yang penuh baraqah ini. Sekejap je masa berlalu, biasanya selepas 14 hari berpuasa akan kedengaran pula lagu raya di segenap tempat la kan. Lepas tu mood lain dah kan, asyik ingat raya je 😁😊


Mcmne dengan persiapan raya uolls, dah settle ke belum? Pakaian raya si kembar Husna n Hanis dah hampir complete. Kakak Hanim masih lagi dalam proses mencari baju raya dia. Kena prepare pakaian lebih skit tahun ni sebab cuti raya agak lama di kampung. 😆😀

Kakak, Husna n Hanis pun asyik tanya dah lately bila nak kampung, nak tokma tokbah n makcik pakcik dorang. More excited lah bila dah makin besar ni.

Thursday, June 1, 2017

Jom Cantik Flawless Glowing Di Hari Raya

Biasanya kita dgr produk yg ada salah satu bahan ni pun dah wow..tapi foundation ni siap ada 8 lagi bahan2 yg terpilih
1. Argan Oil
2. Propolis extract
3. Collagen
4. Vitamin E
5. Shea butter
6. Beeswax
7. Sea cucumber extract
8. Virgin coconut oil






Semua bahan2 ni memang terkenal membantu merawat kulit bermasalah jadi dgn pakai foundation ni bukan saja nampak cantik dan glowing tp pada masa yg sama boleh merawat kulit muka kita.

Harga promo Cuma rm35 shj ..berbaloikan .. www.wasap.my/60169321615
Visit n like page Flawless Glowing Tanpa Paraben

#flawless#glowing#cantikraya#foundation#sophierosetreatmentmoussefoundation

Wednesday, May 31, 2017

Posing Ambik Mood Dulu Pagi Hari

Boleh kata macamni lah setiap hari, ambik mood sebelum g keje. Bila kata nak ambik gambar, cepat2 Husna n Hanis pose gaya masing2. Kalau tgh moody berebut mainan ke apa dua orang tu, sebut nak snap laju je dorg lap airmata, betulkan rambut 😊😂.

Terhibur hati tengok gelagat si kembar ni, kalau masa nak marah ada yg buat x kena pun macam x jadi plak. Redha je lah mama papa ni.

Tuesday, May 30, 2017

Si Kembar Dan Kakak Di Hari Cuti Itu

Throwback weekend bila ntah ni. Lupa suda.. Tempat fevret la hari cuti lepak playground Taman Jubli Perak Sg Petani. Skang makin seronok sbb ada nilai tambah yg baru. Org main muzik, bergambar dgn little monkey, roller blake, budak2 main ala2 parkour. Tapi yg paling happening, budak 3 ketul ni suka main tiup belon.




Modal rm2 je setiap sorang, dpt 1 bekas air sabun dan main la sampai habis kering. Kalau rasa x puas hati lagi, boleh tambah plak..😁😍
Selain anak2 main tu, mama papa pun tumpang sama. Maklum la masa kecik2 dulu xde semua. Bagi chance la join sekali kan..hehe.

-- Selamat berpuasa uolls. Semoga diterima segala amal ibadat kita semua di bulan yang penuh baraqah ini. Aamiin.

#ramadhankareem
#bulanpuasa2017
#pahitmanis1stlove

Saturday, May 27, 2017

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan 2017

Assalamualaikum. Salam 1 Ramadhan untuk semua. Lama cuti berblog tetiba hrini rasa terpanggil tengok semula ☺. Just nak wish Selamat Berpuasa, sahabat. Semoga kita semua diberi kekuatan, peluang dan kerahmatan dalam menjalani ibadah puasa tahun 2017 ni. Aamiin.

Ramadhan Kareem. Alhamdulillah.

Friday, March 24, 2017

Akibat Selalu Tengok Cerita Ganas

Sape minat tengok citer ganas, seram, gaduh2 dan sewaktu dengannya? Mungkin ini salah satu akibatnya kan..hehe. Just joking uolls, jangan ambik serius ok..



Si kembar Husna n Hanis ni memang suka panjat2, lompat2. Nampak macam bulat tapi kalau kat playground x larat kita nak kejar main lari2 dengan dorang tu. Yang x tahannya bila dorang dh penat, suh mama papa dukung plak. Redha je lah kan.

Monday, February 13, 2017

Taman Jubli Perak Tempat Bakar Lemak Di Petang Hari

Cuti weekend biasalah kuar meronda dengan family terchenta kan. Lepas asyik makan je keje nya, kita bakar lemak la plak kononnya. Sesi lompat bintang bersama kanak-kanak riang ni kadang2 dekat dua jam jugak baru rasa letih nak balik. Yang tak tahannya, mama papa dorang dah lenguh kaki tapi anak2 masih aktif jalan san sini. Redha je lah..huhu..

Taman Jubli Perak Sp ni memang ramai, nak parking pun kena tengok masa gak, kalau nasib baik sekali pusing je dah boleh park, tu pun jenuh cilot kih3.. Si kembar Husna Hanis ni dah makin suka bergambar, kalau dengar kata nak snap pic, terus posing baik punya. Suka tengok telatah dorang ni, macam2 warnai suka duka perjalanan hidup kami. Alhamdulillah.

Thursday, February 9, 2017

Nasi Lemak Ayam Goreng Di Hari Cuti Thaipusam

Assalamualaikum.. Kedah cuti Thaipusam hari ni. So pagi tadi aura rajin memasak muncul awal skit untuk sarapan kanak-kanak riang kat umah. Simple je pun nasi lemak ayam goreng dan telur rebus tanpa ikan bilis sebab doktor advise kurangkan makan ikan bilis.

Ni dia..boleh la buat bekal tenaga untuk 'berfoya foya' di hari cuti ni kan sementara tunggu lunch plak. Esok sambung terus cuti weekend Jumaat Sabtu, bestnya.. Happy holiday uolls.

Tuesday, February 7, 2017

Amanjaya Mall Di Hujung Cuti Sekolah CNY

Gambar ni throwback masa cuti sekolah sempena Chinese New Year 2017 minggu lepas. Amanjaya Mall atau Cmart Sg Petani jadi tempat favourite event yang besar di Sp ni sebab kawasan agak baru dan luas. Kalau uolls singgah sini, make sure parking elok2 dalam petak yang disediakan ye atau nanti dapat surat 'cinta' saman parking huhu. Nak selamat n mudah parking je dalam mall.







Tahun Ayam CNY ni, ramai yang nak snap pic kat situ sekadar suka2, ikut turn jugak la nak dapat angle yang clear kan. Lepas tu sambung naik tingkat atas, makin happy la Kakak, Husna n Hanis tu nampak mainan.

Straight je dorang ke situ.. Main la nak, semoga jadi antara moment indah untuk diingati sebagai adik beradik bila besar nanti.

Monday, February 6, 2017

Bubur Pulut Hitam

Assalamualaikum. Sape peminat bubur kat sini? Hanya 'hantu' bubur saja yang tahu nikmatnya makan bubur kan..hehe. Ni nak citer menu dinner semalam beb. Bubur pulut hitam yang super duper mablesss ni jadi menu utama semalam sebab masa siang tu kami anak beranak dah banyak belasah nasi, so agak x berapa menggiurkan lah tengok nasi. (Kononnya lah) :-)

Share gambar je lah ya, kalau ada yang nak resepi or cara buat bubur camni, jangan risau tanya je Mr Google mesti berduyun kuar dari A to Z kan. Maaf lah kalau ada yang terliur tengok pagi2 camni..kih3.

Saturday, February 4, 2017

Menu Lunch Di Hari Cuti

Assalamualaikum my friends. Dah lunch ke uolls? Menu apa hrini? Kat sini simple je, ayam goreng, tomyam n kacang goreng dah clean n clear pun..hehe. Alhamdulillah. Masak2 sementara tunggu Kakak balik tuition, So petang skit la baru kuar harini.

Masak hari cuti makin seronok sebab ada pembantu dua orang sape lagi kalau bukan si kembar Husna n Hanis tu. Dorang pun sibuk kat dapur nak tolong potong bawang la, hiris kacang la tapi dengan pisau mainan dorang la. Mungkin moment macam tu buat lebih banyak sel sel berhubung kan..:-)

Happy weekend uolls.

Friday, February 3, 2017

Rezeki Balik Kampung

Assalamualaikum.. Balik kampung cuti sekolah hari tu dapat jumpa semua adik beradik. Kakak Hanim, si kembar Husna dan Hanis pun bukan main seronok dapat jumpa makcik pakcik, tokma tokbah dorang. Boleh lupa sekejap mama papa ni, nak g mana2 pun xpe janji tinggal dorang dengan 'dayang-dayang' tu hehe..

Ni lah hasil 'tangkapan' balik kampung. Hadiah daripada makngah dorang. Macam2 dibagi nya. Alhamdulillah. Terima kasih k.ngah. Semoga makin murah rezeki.

--  Aeon Mall Kota Bharu Di Hari Cuti

Wednesday, February 1, 2017

Harga Minyak Naik Lagi Ron95 Kini RM2.30 Ron97 RM2.60

Assalamualaikum my friends. Hari ni 1 Februari datang dengan berita agak dukacita harga petrol RON 95 dan RON 97 naik lagi 20sen, Diesel juga naik. Di saat segala benda boleh kata mengalami kenaikan harga sekarang ni, ditambah plak dengan terbaru ni pasti menjejaskan pendapatan boleh guna isi rumah terutamanya golongan pendapatan rendah kan.

Memang la kata je minyak naik 20sen pun nak bising, tapi akan terkesan banyak perkara. Orang yang kerja jauh2 ulang alik dari umah ke tempat kerja mesti terasa kenaikan harga ni kan. Bertabah lah, semoga segalanya dipermudahkan untuk kita di hari mendatang.

Tuesday, January 31, 2017

Cuti Tahun Baru Cina Dipenuhi Kenduri Kendara

Assalamualaikum. Dah start keje ke harini uolls? Kat Kedah semalam lagi dah keje tapi mama masih cuti hehe. Habiskan masa layan anak2 dengan main masak2, lompat bintang, kemas rumah, makan2, jadi hulk dan berleter memang best kan uolls :-). Semalam pulak dipenuhi aktiviti tambah lemak, kenduri serata alam 3 negeri Perlis, Kedah, Penang. Jauh2 tapi happy penuhi undangan sambil jalan jalan dengan family. Dewan orang ramai, resort, kebun getah, ladang kelapa sawit, ceruk kampung masuk list venue semalam. Happening, adventure dan thriller segala macam ada sepanjang lengkapkan jemputan tu. Alhamdulillah segalanya ok, menu sedap2 plus layanan tiptop dari tuan rumah siap pakej bergambar dengan pengantin priceless moment dilalui bersama anak2.


Dalam banyak2 tempat, menu kat Gurun ni paling best, A++ dia punya gulai kawah beb.

Macam mana, terliur tak uolls? Kih3...

Monday, January 30, 2017

Aeon Mall Kota Bharu Di Hari Cuti

Assalamualaikum.. Cuti panjang CNY ni uolls pasti isi masa terluang dengan macam2 aktiviti best kan. Ramai yang balik kampung, g bercuti jauh skit macam oversea pun ramai jugak kan. Mesti happy dapat bersama sama ahli keluarga tersayang.

Ni baru nak up gambar g Aeon Mall Kota Bharu masa balik kampung haritu. Bawak habis semua rakyat jelata yang ada kat umah tu g cuci mata di Aeon. Orang ramai memang standard la kalau public holiday di Kelantan, penuh manusia di segenap tempat beb. Ni kira ok la sempat mencelah g 'berfoya-foya' kat situ..hehe.

Monday, January 23, 2017

Anugerah Juara Lagu 31

Uolls tengok ke AJL31 semalam? Best kan. Opening pun dah kebaboom dengan lagu Obses by Akim tu. Siap kuar semua Riddler, Two Face dan segala penjahat citer Batman..huhu. Aiman Tino pulak perform best tapi xde rezeki dia semalam.

Khalifah memang sempoi showmanship dia, satu kampung angkut siap anak ayam pun ada. Hang Pi Mana lagu yg pernah dilabel haters 'sampah' tu menang Persembahan Terbaik, dapat Rm12ribu beb. Projektor Band dengan lagu Sudah Ku Tahu menang tempat ketiga. Naib Juara Ajl31 milik Misha dan Hafiz.

Dan pastinya Juara AJL31 milik Dayang Nurfaizah dengan lagu Lelaki Teragung yang best tu. Dayang juga menang Vokal Terbaik kali ketiga berturut turut dah hatrik kalau main bola tu..hehe.

Wednesday, January 18, 2017

Nasi Goreng Udang With Love

Assalamualaikum. Baru nak post rini, dah malam pun. Kira aci jugak la kan hehe. Balik keje tadi sampai umah gak lewat dari biasa sebab jalan jem hujan lebat sangat. Twins pun dah tertido dalam kete, alahai xdan nak manja2 dengan dorang malam ni. Xpe la nak, kita main2 esok plak ye.

Masa dalam kete lagi fikir nak buat apa menu makan malam ni, tanya my hubby n Kakak ok je makan apa pun jawab dorang tu. So masuk umah terus campak2 apa yang patut dalam kuali tu dan hasilnya...tadaaaa Nasi Goreng Udang With Love la sangatttt..kih3.

Simple, cepat dan padat..hehe. Jemput tengok ya. Tq uolls.

Tuesday, January 17, 2017

Balik Kampung Mesti Makan Baik Punya

Cuti sekolah hujung tahun memang jadi acara wajib balik kampung la kan. Sama jugak macam tahun2 lepas, balik kampung seminggu dua memang heaven beb. Dapat tengok wajah2 ma abah dan orang2 tersayang di sekeliling kita satu nikmat x terkata. Makan plak masakan Ma yg mabelesss, habiskan masa bersama family dapat releasekan stress waktu kerja.




Ni antara menu yang berjaya dihabiskan dengan perfect sekali. Uolls yang sampai Kelantan tu mesti try semua ni, baru dikatakan sah jejak kaki di Kelate hehe. Happy lunch uolls.

Monday, January 16, 2017

Biskut Gery Teman Minum Petang

Menu minum petang tadi Biskut Gery yang femes meletop kebaboom tu uolls. Diberi oleh adik tersayang yang duk jauh nun di Temerloh. Tq kngoh. Sedap biskut ni, bagi peminat cheese lagi lah jadi pujaan rasanya kot.

Uolls mesti dah lama test kan. Bagi chance la mama try plak..hehe.

Sunday, January 15, 2017

Main Masak Masak Dengan Anak Anak Di Hari Cuti

Assalamualaikum. Hari ni Kedah cuti uolls. Sempena 3 hari cuti ni sejak Jumaat, sempat la luang masa banyak skit dari biasa bersama family kan. Semalam lagi dah plan pagi ni nak main masak2 dengan daughters tu. Riuh rendah jugak layan dorang ni tapi happy tengok anak2 bekerjasama nak masak tu.. Dan hasilnya..


Cheezzy balls mabelesss homemade. Dah siap ni makan la puas2 kan. Kih3..



Gambar saat 'berperang' di dapur berterabur tepung dibuatnya. Harap2 moment seperti itu menjadi pengalaman menarik untuk mereka adik beradik kan. Alhamdulillah.

Saturday, January 14, 2017

Tergerak Hati Nak Tengok Blog

Assalamualaikum. Lama sangat takde new post blog ni, dah hampir setahun rupanya. Rindu sebenarnya nak menaip dan post citer tapi masa sangat mencemburui ku sebelum ini. Tetiba hari ni gatal tangan nak on blog, seb baik ingat lagi nak sign in..huhu.

Harap aura rajin kerap datang awal tahun 2017 ni untuk gerakkan kembali blog bersawang ni. Rindu kawan2 blogger dulu-dulu. Nanti kita visit uolls. Terima kasih.