ad ld

Sunday, March 29, 2009

BILA LELAKI JAHAT N PEREMPUAN BODOH BERTEMU

Salam semua..Seminggu gak I x update,bz skit,smpt blog walking je..huhu..Ni br ok skit. Nk citer skit pasal ptg td, I ikut Mr Eri main futsal kt Seberang Jaya,Penang..Team MARA vs MRSM. 2jam dorang book main x hengat,nasib baik semua yg dh kawin tu bw anak bini,dptla I borak2,kalu x kering gusi la I sorang2 tgk games tu kan..hehe..

Tp ada kes yg bt I loya n gatal2 gusi. Ramai2 yg I kenal tu ada sorang girl newcomer,sombong,poyo semcm lak tu..Pakaian seksi giler,ketat lak cm pembalut nangka je.Dia duduk jauh2 je,x join geng kami.Tya sesama kami xde lak yg kenal.So timebreak tu I tya la hubby; Sapo tu Be? Pelik je. Spontan Abe jwb; tu la BINI MUDA M***.. Fuyoo,patut la duk jauh2,PERAMPAS laki org rupanya. Shuh!!Shuh!!Main jauh2!!AMARAN,Berbahaya Kepada Perahu2 Kecil Dan Kawasan Sewaktu Dgnnya!!!

I tak puas ati,tya lg Abe; Bini M*** kan muda lg,br umur 34,anak 3,cr bini muda lg? X cukup gapo lg? Abe jwb; Sayang,manusia x penah puas ati dgn gapo hok ado.Lg2 kalu hok jenis hati jahat,reti nok suko jah. Jupo pulok tino gatal + bodo,rasi molek doh tu.. Nikoh pn di siam tuh..Saja cr pasal..

Heran betul Si M*** tu,dulu napok skema syg anak bini,loni dh ada bini muda lak.Sian kat A****, I kenal dia dh 5tahun,ok je. Cantik,vogue,x sombong,pakai BMW 3series tuh..Ada bisnes farmasi sendiri katakan. Dunia2..

P/S: Kot2 M*** tu kawin 3 lak lps ni,baru si poyo tu tau langit tinggi rendah kan!!!!

>>>Moral Of D'Story, Jaga Baik2 Laki Anda!! Sendiri Mau Ingat La!! HUHU!!!!!!

36 comments:

T.u.Y.a said...

ishhhh..menakutkan n ingatan la tu kan..takut kalu laki kito x melaye hok tino lak gelengar..kalu doh laki kito lak gata,lagi la jadi jah kan kak wani..

penjenayah.merah.jambu. said...

wah..
takut gila..
muda lagi dah pasang dua..
adoi..nak apela lagi ye..
mintak dijauhkan...

Maswani said...

Tuya..tau tak pe..huhu..ingatan utk kita semua tu dlm melayari kehidupan ni..sama2lah kita berusaha menjadi yg terbaik dan sentiasa memohon pelindungan dari Allah jua..

Uyah..nak apa lagi? nak yg 'TUT' lah..natijahnya bila nafsu bermaharajalela..

Yanmie said...

salam...

adeh..muda lg tu dh berbini dua. huhu..tapi apa pun jodoh ditangan Tuhan.

tropicana_gurlz said...

lki2...hem..mmg xckup sorg..bni pnya baik pun nk crik yg lain..pe la prsaan bni dia dpt thu..lki2..adoii..

Maswani said...

Yanmie..betul tu,tp kalau x dicari xde nya jodoh tu kot..

Tropicana..kehidupannya terlalu sempurna kot, tu yg saja2 cari masalah tuh..Lantak pi lah..

khaLifah feDi said...

hahaha..ala cik wanie xper arr..skunk wanita lebey rmi dr lelaki so..ehem3..ok..aper? kf x sokong maner2 ok..emm..ssh gak law byk wet nie,law x der waet pon lagi ssh...

*suam2 kuku aje kf nie..

Maswani said...

KF...lelaki mmg la x jejas apa pun,makin seronok la kan..
duit maybe 1st factor but ramai gak yg kureng duit tp ada bini 2-3 kan..ada pemakai aper??? huhu..

naurah makwa said...

minta dijauhkan..kalau ada pompuan lain kacau laki naura,harus ku bagi fliying kick..campur cakaran harimau sekali..huhu..

Maswani said...

Naura..x perlu belajar taekwando or silat apa kan,tetiba je reti nk flying kick bila ada kes cmtu..huhu..

berhati2 dgn manusia yg berjiwa perosak!!!

GreenJade said...

hiskh..sah2 kawen psl nafsu tuh..

kalu si miang x bertemu si gatal x menjadikkan Wani..? giler sawan lah laki camtuh ..hehehe :p

Maswani said...

Jade..x tau lah nk kata apa..mmg jenis yg x reti bersyukur dgn apa yg ada kot..

khaLifah feDi said...

hoh pemakai!!!..isk2..jgn sangke yg bkn2 arr cik wanie..yg penting ingat yg diatas tue ok..

sume yg terjd bersbb..pasti ade hikmah..utk sumer..hehehe..

*jgn aku kawen 2 sudaa arr hahaha..[kurus aku ]

Maswani said...

KF..hehe gurau je tuh..

betul ke KF kurus kalau bini 2? huhu..

ramai jugak yg makin gemuk kan..ikekeke..

NONIE AZIZ said...

La sian nye...ermmm tulahkan lelaki kalau dah kaki pompuan..bini lawa camne pun mesti tak puas jgk!!

khaLifah feDi said...

hahahah.kudut arrr...

klu yg gemuk teu sng hati kot !!!! hik3..

AQisH said...

fuyoo..begitu beremosi ini n3 ;-)

tp bila tnya dgn si perampas² iteww..semua akan kasik jwpn standard..dah jodohhh kan kan..

*SiRibenMerah said...

wohoooo...
macam2 ada skang nehhh...
kne amek tau mana hubby p la pasneh...
ehhh.. lupe lak..
I blom kawen lagi =P~
hikhikhik....

MaDihays{Ida} said...

huh, pantang btoll!!
ni nak marah ni!

eskus me kaum adam semua, kawin 2 tak selalunya bahagia, malapetaka ade la! kalau bahagia pun sementara aje.. banyak contoh dah.. bersepah2 merata2

neezareef said...

wahh..sapekah yg M*** tuuu nk tau lerrr

~ mizzAmy ~ said...

~ macam2 kisah kan? dah ada bini yg vogue pun nak carik yg lain. manusia nih kadang2 tak pernah puas dann tak pernah kenal erti bersyukur. ~

ciare (^_^)v said...

hye...saje jalan2 :)

ryani said...

jodoh di tgn tuhan..heheh tp x suke betol ngan perampas laki org nih!!

mama mya said...

time kasih atas peringatan.. lepas nie harus jadi seorang yg lemah lembut bila bercakap ngan asben hihihi kang mama mya terkenal ngan sifat garang :)

ijechan said...

bini muda ni xdalami hati isteri tua laki dia ke?

kalo laki tua tu mampu wat gitu kat bini tua dia..

xmusathil nt bini muda tu kena gitu gak! haha! rasakan!! baru dio tahu tinggi rendoh langit. kak wani dih?

CuTeMiUt78 said...

ish..ish.. minta dijauhkan la..

syanis said...

herm.... doa+sesama la jaga laki kito...

Maswani said...

Nonie..tu la pasal..sian bini tua dia..rasanya blom tau lg tuh yg dia dh bermadu pahit..

Aqish..btul tu,jwpan standard..tp bila laki dia tambah bini lg br la mengamuk cm org gila gamaknya..huhu..

SiribenMerah..blum cuba blum tau cik adik oii..seribu satu macam dugaannya..

Madihays..org lelaki nih x dpt diduga..kita ni menyerah nasib je..Untung sabut timbullah, untung batu tenggelam..huhu..

Neeza..sori,xleh mention his name,nti free2 I kena saman lak..hehe..

Maswani said...

mizzAmy..tu lah,nama pn dh manusia,x mau bersyukur dgn nikmat kurniaan Ilahi..Reti nk berseronok je..

Ciare..tq sudi dtg sini..ada masa n sudi,dtglah lg ye..

Cik Yan..meme la, tp kalu x cari, jodoh cmtu x mari sendiri kan..huhu..

Mama Mya..sama2..ok jugak tu, tp kekadang tu tanpa alasan pn dorang bleh bt perangai jugak kan..Nauzubillah..

Maswani said...

Ijechan..pompuan jenis tu ada hati gak ko? dia peduli apa perasaan org lain, janji dia dpt..

nti ado la kena hari dia pulok dok..

Cutemiut..ye..Nauzubillah..

Syanis..betul tu..sama2 lah kita jaga kebahagiaan n keharmonian rumahtangga sendiri..

Lina said...

aduihhh...risau ni..

atie said...

sedih pulak dengan sikap manusia ni kan. Asal jangan yang pertama diabaikan. berdosa...

Maswani said...

Lina..jgn panik lak..cool ok..hehe..

Atie..tu la pasal..kata org2 tua, yg pertama itu ada 'keramat'nya..huhu..

~♥ cho zila said...

>>salam wani..
>>lama akak tak singgah blog wanini ha! geramni.. tapikan pompuantu sedar diri gak.. lagipun somi dia dah pesan awai2 kot.. taujer dik ooi orang pasang 2 ni banyak pantangnyer..

Wawa_Nadwa said...

lenkali snap la gambo dia sekeping nk tgk.
wakakkaka!

Maswani said...

Cho Zila..terima kasih kak sudi dtg lg sini..
sape yg x geram kak..kecuali dia jugak bini muda..hehehe..mmg la byk pantangnya,lagak hebat katakan..

Wawa..ok,len kali akak try snap, special utk wawa..huhu..