ad ld

Saturday, May 22, 2010

CITER DI JUMAAT ITU

Salam.. Oohhh semlm sempat bt 1n3 je, xdan nk online coz ada tamu dtg umah ptg n mlm. Bukan 1 family tp dua ok. Kan semlm plan nk bt nasi kerabu tp kena hold dlu lps hubby call dlm kol 1 lbh. Xyah masak katanya ada kwn nk dtg umah lps solat Jumaat ni. Heran gak sape yg nk dtg mengejut cmtu, biasa dh setting awal2..huhu2..

I: Sape Be?
Hubby: Saing lamo zmn skoloh dlu lg, tp dia skoloh lain. Jmp di masjid ni, tu nk ajok gi umah.
I: Brp org?
Hubby: 1 family, x yah masak la, pasni nk bli siap2 tapau senang skit.
I: La ye ker? I like...hehehe..

2.30pm smp la tamu tu, mmg sembang sakan la dorg maklum la dh 13-14tahun x jmp kan. Tup2 jmp x sengaja cmtu plak. Lawak bila dia tya hubby,' Eh, aku rasa mcm penah tengok je wife mu ni. Gewe (awek) mu masa kita mula2 kenal di tmpt tution form 3 dlu dok? Hubby gelak je,' Ho la, mu igt lagi dih.. - Dia,' Class demo, kekasih awal dan akhir tu..Kahkah2.. Dorg gelak sakan bagai nk pecah umah beb.. Huhu2 malu2 i..hihi2..

Ptg dh senja bru mereka blk hotel. Kwn hubby tu dtg meeting kt SP ni 2 hari. Huhu settle satu slot di ptg jumaat. Dh ptg cmtu lepak2 sambil cabut2 rumput depan umah je lah.

Dlm kul 7 lbh krg, nmpk satu kete gerak slow2 je msk area perumahan ni, pastu dtg benti dpn umah. Mmg x nmpk sape pn coz kete cermin gelap gilerz. Then kuar driver dia, laaa si Amin rupanya, kwn hubby. Trus hubby berpantun,' Waaa, mentang2 dia keje J**, best je pakai cermin gelap gitu dih.. Jeles weii.. Amin tu bw anak bini nk cari umah sewa area sini. Kebtulan dh dkt maghrib cmtu, ajak lepak dlm umah je lah. Kol 9 bru dorg balik..

Huhu..berakhir sudah seharian di Jumaat itu..

8 comments:

Kancilbiru said...

best kan sekali sekala orang datang umah...best lagi tak yah masak..hehe

Adlina Husaini said...

best bila org mai umah =D bawa rezeki

nurul said...

patut la akak x update smlm..nk gi umah akak jg la

GreenJade said...

double rezki tuh..

rezki xyah besilat di dapo..& rezki nk erat blk silaturahim yg lame putus tanpa kabar ehehehe

Mama Hanim said...

Kancilbiru: tau xpe..mmg best..hehe2..

Mama Hanim said...

Adlina: btul tu.. kata org2 tua, bila ada tamu dtg, bw kebaikan n kuar bw yg tdk elok kan..

Mama Hanim said...

nurul: tu la..hehe.. dtg je..

Mama Hanim said...

Tinie: stuju3.. duk relaks je sambil bersembang.. best rupanya kan..hihi..