ad ld

Friday, May 21, 2010

HUJAN RAHMAT DI MALAM JUMAAT

Salam.. Ptg ni hujan lebat di SP, kata org hujan rahmat di mlm Jumaat. Tgk td ada juga jiran pangkat nenek yg kuar letak besen kt luar umah, kata nya air hujan mlm jumaat bt mandi bagus utk kesihatan..huhu.. Patut la tgk nenek tu steady je, byk petua beb..

Hujan lama2 cmni bt rasa lapar je, padahal td dh belasah kue teow sup. Sgt sedap makan dlm cocer sejuk cmni..huhu.. Sebut bab makan, tingat lusa dh start ada kenduri. Sabtu ni dh ada 2 jemputan sekitar SP ni, tu blom tiba musim cuti skolah lagi.

Susun2 kad jemputan td utk make sure x lupa, tgk dh ada 6 jemputan stakat ni.. Fuhhh sessi tambah lemak dgn lauk kenduri la plak pasni nmpknya..alahai.. Kena timbang catat berat dlu kot b4 n after cuti skolah gamaknya cmni..kuikui2..

Uols cmne? Dh byk dpt jemputan? Sama2 lah kita memenuhi jemputan nti ye..

8 comments:

mamalieyna said...

ada la 1 dua jemputan..mmg insyaallah akan dipenuhi!

kalo tmpt eina kt kedah, ada gulai batang pisang..uuuihh sedap tu..tetiba rasa nak balk kg, mkn kenduri sapa2 kt kampung..hehe.. =P

*mlm td best cuaca kan, lgsg tak berpeluh tido, sejuk n nyaman jer !

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

amy punya jemputan ada dlm list akak x? ngeh ngeh ngeh... 5/6....:p

mrs.ecam said...

bnyk...knbnykannyer kwn2 opis n bespren...tau kt mne??? tganu...klate...seromban....mlaka...aa mne lg ek...kne check kad dl...jauh2 tu weh.....mau 1 semenanjung nie kne pusing...hihihihihi

AYU said...

alhamdulillah ...hujankan rahmat...sejuk sikit suasana...kat jb, pg ni hujan renyai2 je..mujur jln gi ofis x jam.,

Mama Hanim said...

mamalieyna: gulai btg pisang..perhh.. dlu mula2 mai kedah, tak tahu tp skang dh kenal dh..hehe..best2..

hujan mmg menyejukkan.. best je..

Mama Hanim said...

Amy: tu la, tgk2 gak tp xde pn..huhuhu..

Mama Hanim said...

mrs.ecam: musim kenduri cmtu lah.. mcm x larat nk isi perut n jelajah semua.. tp harap2 dpt penuhi semua jemputan la kan..setakat mampu..

Mama Hanim said...

Ayu: Alhamdulillah, btul tu.. hujan dpt redakan suhu panas skang ni kan.. best je..