ad ld

Friday, May 7, 2010

CERITA MALAM JUMAAT

Salam.. Apa cer mlm Jumaat uols? Cuaca ok ke? Kt SP ni plak cuaca mmg x menentu since 2-3minggu lps. Bila time panas, mmg panas gilerz. Bila hujan plak, turun dgn lebat n kdg2 beserta ribut.

Seingat I, ramalan cuaca hr tu kata suhu panas di Kedah mybe berakhir bulan April. Tp ni skang dh msk bulan Mei daa.. Nama pn ramalan kan, huhu. Lain la klu layan lagu 'Ramalan Ku Benar Belaka' - Umbrella. Hehe..

Skang ni blk umah ptg2, kul 5.30pm tu pn air dlm tank still panas beb. Tp bleh bt konon mandi sauna la. Uhuks2.. Hanim plak lps mandi siap2, trus suh papa dia on a-cond sambil nk tgk t.v. Since ada a-cond kt ruang tamu ni klu x silap bulan Feb lps, hanim mmg x layan dh kipas. Reti nak a-cond je x kira masa hujan ke panas ke, siap cakap kt papa dia,' Best la papa, sejuk je kan,'. Huhu sbb tu papa kata cik hanim ni doter yg high maintenance..kuikui2.. Paling lawak bila hanim dh tertido, off la a-cond tp pastu dia compem tersedar n marah2 nape dh x sejuk.

Alahai anak bertuah btul, sabar je lah... layannnn..

16 comments:

eT said...

sama la ngan dania bila tutup aircond......tp dia xpandai marah lagi..bgn nangis jek...
salam kenal

http://maziati.blogspot.com/

A D I A said...

jgn kata budak kecik, yg nak jadi mak budak ni pun tak reti nak tido kalau aircond takde hehe.

tapi malam semalam mmg panas la.

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

nak jadik doter akak jugak lah...ngeh ngeh...leh tido dlm air-cond...sejukkk jerk...:p

mamalieyna said...

kt Selangor pun sama je..time pg n tengahari panas giler2, masuk je petang hujan lebat..siap guruh, kilat segala bagai..mlm td hujan lebat gak..sejuk sket nak tido..mlm jumaat pulak..ihiks.. :p

wawa:mama faheem said...

bestnye aircon..kami ngah fikir2 lg samada nk psg aircon atau tidak kt umh sewa nih..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

then kan mama hanim bil pon mencanak naik.. macam kat umah mimie tuh.. bulan nie aje kena bayar hampir rm400... tp itu 2 bulan nyer laa... sebabnya terlupa nak bayar bulan lepas.. so basic 1 bulan dlm 200 laa.. huhuhuhu letrik free tak leh kaa? adoiihh...

Mama Hanim said...

eT: salam kembali..
tu la kan, mmg kesian tgk anak x selesa nk tido.
tu yg on je smp pg..huhu..

tq sudi dtg sini. visit u a.s.a.p.

Mama Hanim said...

Adia: btul tu, mmg panas sgt skang.
Lg2 kedah ni, kan hr tu msk paper suhu kt kedah antara yg plg panas kt M'sia skang ni.

Cepat2 la reda cuaca panas tu.

Mama Hanim said...

Amy: X boleh.. dh lebih umur..hehehe.

Mama Hanim said...

mamalieyna: tu la kan, cuaca mmg x menentu skang ni. pagi panas terik, sidai pakaian siap2 pastu hujan lebat sat then panas balik.

global warming dh teruk kot.

--errr, mlm jumaat sejuk2, ok la tu..

Mama Hanim said...

wawa: pasang je..utk keselesaan anak kan.
umah sewa pn xpe, boleh amik semula a-cond tu bila nk pindah kan.

Mama Hanim said...

Mimie: tau x pe..hehehe.. tp nk bt cmne, utk keselesaan anak, mak bapak anak skali la tu..kuikui2..

tu la kan, bila guna a-cond tu dh xleh la nk miss bayar bil, klu x alamak menggunung la.. perhhh...

Ena said...

ehehehe..

memg mentenen tinggi la tu mama hanim.. ekeke.. tak pe la.. demi mu hanim!

Mama Hanim said...

Ena: hehe tau x pe..
pepun, utk anak katakan..tak gitu ena?

GreenJade said...

hehehe bile panas2 gini tingat lak hubby blk keje bukak paip bruuppp skali menjerit dlm bilir air..veri de panas air kat Riyadh..bebirat badan hahaha

kat kl pon x menentu ujann sokmo petang2..kdg2 panas membahang uhh

Mama Hanim said...

Tinie: huhu.. tu la kan.. cuaca sgt pening2 skang ni..

aduyai, xleh byg la air panas kt riyadh tu cmne ekk.. mau trauma la..hehehe..