ad ld

Monday, March 28, 2011

Menu Untuk Suami Balik Outstation, Phewiit!

Last week tu kan sementara tggu my hubby blk dri outstation kt Kelantan tu ada masak2 skit. Kue teow ni je hah. Simple kan, amik syarat utk sambut suami katakan..hehe. Campak2 dua pek kue teow tu dlm kuali, bt sos nya dgn udang then siap lah.



3rd picca tu dlm kuali, panas2 lg. Akhirnya, taraaaa. Dh terhidang dlm pinggan la, apa lg jom2 makan.


Habis gak dua pinggan my hubby makan, tp x tau la sbb sedap atau lapar..uhuk.

-- (Gambar) Majlis Baby Shower Sazzy Falak
-- (Gambar) Kepala Bayi Ditimpa Siling Di Wad Bersalin Hospital

28 comments:

Kancilbiru said...

wuiyooo pasni tak yah pegi makan kat kedai dah ler..hihihi

-Sara- said...

wah! charkueyteow ke awk? sedapnya :)

Ena said...

char kuetiau 1 kak.. hehehe..\ena sangat suka char kuetiau.. yum yuum...

diana said...

pecahkan telur sebiji dah rupa char kue tiaw..
heheh..bubuh togey sekali..

anntaj said...

pandai awak masak.

ieda said...

aduh dikk melelh air liuq akak nie .. lapoor nie .. haa nak wat jugaklah esok ekekek :)

Princess Nur said...

perghh..sedap nampak kuetiaw tu..sure abg makan berpinggan2..hehe

Citarasa Rinduan said...

ya ampun....
meleleqnya..

ayu kan suka kuew teow juga

PS: walau sangat buzy..tetap nak BW ke blog kawan2...rindu!1

Nur Hanani said...

Bestnya makanan tu. Ni yang buat lapo balik ni.. :) Pandai betul u masak. Dah macam kat restoran lak tengok. :)

Jom baca ni: Discover Your Miracle with Lancôme Maqui Miracle..

mamalieyna said...

kalau eina, laksa saje...ekeke..suami balik harus dirai..lalala..hehe..

munna said...

kuey teow makan panas2 mmg best...

Mama Hanim said...

KancilBiru: Zai char kuey teow tmn sejati sp tetap terbaik wooo..

Mama Hanim said...

Sara: ha aa.. tp x tau la sedap ke tak..huhu

Nieza Ishak said...

kalau rebus dulu udang mmg compom terangkat ;)

PuteriKureKure said...

dapnyeeeeeeeeee~~

nuriz said...

sungguh mengancam char kwe teow tu huhu

Mama Hanim said...

Ena: boleh je, mai sp la..hehe.

Mama Hanim said...

diana: tips bagus tu.. tq2.. akan dicuba len kali..hehe..

Mama Hanim said...

anntaj: belasah je tu..hehe..
Tq sudi dtg sini.

Mama Hanim said...

k.ieda: k.eida masak mesti lg power kan.

Mama Hanim said...

Princess Nur: x tau sedap ke tak, tp dua pinggan tu gerenti habis dh..ngee.
Tq sudi dtg sini.

Mama Hanim said...

Ayu: alahai ni malu bila otai masak dtg tgk nih..huhu.. skill masak amatur je tu ayu..

Mama Hanim said...

Nur Hanani: masak biasa2 je boleh la, bukan pandai sgt pun..huhu.. jom2 makan..he2..

Mama Hanim said...

mamalieyna: hehe tau xpe.. tp laksa lg best kan..kui3..

Mama Hanim said...

munna: btul tu, lg berselera kan.

Mama Hanim said...

Nieza: ooo satu lg tips yg bagus tu..tq2..

Mama Hanim said...

Intan: boleh la stakat nak alas perut kan..ngee..

Mama Hanim said...

nuriz: tu bru tgk, blom lg rasa..chewahh..