ad ld

Thursday, June 10, 2010

Uols Suka Dengar Orang Membebel?


Salam.. Masa study dlu2 uols biasa bt public speaking x? Rasa nya tu ant. subjek wajib kan. Igt dlu mcm2 xtvt disuruh lecturer, kena nyanyi la, deliver speech, sajak puisi semua belasah je..huhu.. Tp btul tu mmg dpt bt kita berkeyakinan utk speech depan khalayak lbh2 lg klu atas stage ada ramai audients..

Dlu masa bergelar student nmpk relaks je lecturer pong pang pong pang kt depan, tp bila dh diri sndri jd lecturer bru tau agak susah rupanya nk make sure semua perhatian students fokus pada penyampaian kita. Tu blom lg ada yg jenis blur la, duk kalut bergossip dgn rakan la tp bila kita aju soklan,' Errr, sori puan saya dgr x brp jelas td,'. - Ooo u dgr x jelas ye. Ok2, senang je. U !!! better get out from my class, now!!! ( garang x uols, ahaksss)..


Ni picca masa I handle ceramah khas motivasi utk students diploma.

Nasib baik xde yg tertido kan. Agak2 best kot ceramah tu..ahaksss.. Sila jgn meluat ye uols..kui3..

10 comments:

atty's said...

kalo bebel yg besh kty suka dgr hehehhee..

mamalieyna said...

syok eh jd org pandai bebel camni...dah tu org kasi perhatian..hehe..cam eina mmg failed la bab2 ni..pemalu, pastu tak confident! hukhuk.. =P

ravishingpeacock said...

dulu kalo lec ngajo kt dpn mmg fokus (-_-")

GreenJade said...

kalu ambo bebel..mau ngn ambo skali tetido dlm kelas gamaknye wakakaka :))

Ena said...

heheh..

best gak kalau dapat bebel camtu tapi org semua bg perhatian.. mesti tak jemu dengar tu kan!..

pssst!, ena dulu kan tak depan tak belakang.. dok tetengah gitu.. tapi dah masuk last sem baru la rajin nak duk dke-2 dari depan.. sbb dapat lecturer yg best.. :)

kak, garang gak tu kalo sound camtu kalo ada student yg blur.. hoho.. tapi tu contoh jer kan!..

Mama Hanim said...

Kty: hehe.. stuju2..

Mama Hanim said...

mamalieyna: blom cuba blom tahu tu..

kot2 eina mula pegang mic semuanya kuar ayat best je kan.. boleh cuba tu..hehe..

Mama Hanim said...

ravishingpeapock: wahhh, contoh yg bagus tu.. good2..

Mama Hanim said...

Tinie: huhu.. skill diri mu dlm bidang lain lagi power la tu..hehe..

Mama Hanim said...

Ena: hehe.. student yg baik tu ena kan..

sound sesekali x salah..kui3..