ad ld

Friday, June 11, 2010

MOOD SPOIL DI PAGI HARI

Salam.. Bz nya hari ni xdan nk post n3 pn td..huhu.. Biasa lah hari cuti cmni ada je xtvt yg dh plan or unexpected kan. Rutin kemas umah tu x yah cer la, sape2 pn bt kan tp uols penah basuh MUNTAH or NAJIS KUCING JIRAN ANDA?

Hari ni ada tugas extra.. Bertuah btul dpt berbakti utk jiran cmtu kan, bukan semua dpt peluang 'bagus' tu ok!!! Bangun pagi2 dh terhidu bau yg 'harum' dri luar umah, sgt2 teruja bila jengah ke luar n nmpk ketulan2 'emas' di sebelah tayar kereta. Then ada lagi tompokan berair siap ada sisa2 ikan..phewww...sgt indah di pagi cuti ku this week.. huhu..

My hubby pn terkejut gak coz mlm tdi masa dia cuci kereta x de pulak benda2 tu semua. Tup2 pagi ni 'terhidang' segar di depan umah.. Alahai sabar je lah aku... Klu nk bela kucing tu, suka hati kau la, tp mlm2 tu tlg letak kucing tu dlm sangkar berkunci la utk elak kuar merayau umah org lain. Dh byk kali jd cmni, x reti2 lagi.

Kesian papa terpaksa amik sisa2 muntah kucing tu guna tangan dgn paper coz ada kt kabinet kasut di angle yg susah. I nk bt tp papa x bagi. Dia sndri pn hampir2 vomit gak masa bt tu.. Sgt hebat 'hadiah' hari ni... Arrrrrrr!!!!!!...

8 comments:

Ena said...

owyh..

ena selalu gak terkena kak.. ishhh memg spoil je la dah lan cepat pepagi kan!

Jijahh @ f.k said...

adoii .. tak suka cenggitu ... kalo kucing sendiri .. boleh gak sound seposen last warning kat kucing tu ..

Nieza Ishak said...

adehhhhhhh ni yang den tak sanggup ...

Mamamya said...

masya'allah...sabar je lah kan.... tp mcm x mau la kene camtu...aduhai....

Mama Hanim said...

Ena: tu la pasal.. sabar je lah kan..

Mama Hanim said...

Jijah: tau xpe.. huhu..
klu kucing sndri senang citer plak kan..tp kucing org..paham2 je lah.

Mama Hanim said...

Nieza: tuan kucing tu sndri pn blom tentu sanggup kan..huhu..

Mama Hanim said...

Mamamya: tu la kan.. harap2 x berlaku lagi pasni..