ad ld

Saturday, April 18, 2009

MENANG KERETA!!!!

Salam..Jumaat hari cuti di Kedah. So semlm adalah full day with En.Eri n Hanim. Pg kul 9 tu biasalah g bekfes 2gether2 kt area Club Cinta Syg n The Carnivall. Menu sgt sedap n Hanim mmg suka makan nasi lemak ayam grg berempah kt situ. Mulanya ok je tp tetiba mood dispoil bila dtg 2 malaun ke meja kami.

Bang, bleh tumpang sini? Meja lain penuh, kata 1st malaun. En.Eri jwb, ye silalah.. W/pn agak x selesa, tp kesian lak mereka pn nk makan jugok kan. Dlm 5minit, malaun2 tu oder air je, maybe sat je kot mrk nempel kt meja kami, kata hatiku. Tp mula rasa pelik bila mrk mula tya Papa; Abg keje apa, kt mana? Biasa je, dkt2 sini, kata Papa. Dia: Eh xkan biasa je, pakai jam, seluar Guess, mesti keje bagus ni. Papa: Beli sbb minat je. Tya lg, Abg nk tak tambah duit dgn kami? Mana tau ada luck. Hoho, dh mula msk jarum la mamat ni, salesman rupanya. Papa: X kot, xde duit pn.. Dia push, try dlu bang, hadiah mahal ni(sambil tunjuk 2-3kpg kad). Gores n menang la tu.

Abg amik je mana2 kad, x kena byr pn, pahtu tgk dpt hadiah ke x.. Laki aku dh senyum, jeling kt aku, 'makanan' dia la tuh..hehe.. Papa tya, ye ke x kena byr pe2? X bw duit ni. Dia: Btoi bang, dpt hadiah kita kira lain, amik la. Papa tarik yg tgh. Tetiba mangkuk tu melompat2 cm k#ra sambil jerit2 tanpa rasa malu skit pn; TAHNIAH2 BANG! MMG REZKI ABG HR NI, DPT 1ST PRIZE, KETA GEN2!! Semua org pandang kami, dia dh cm beruk kne belacan je. Nk tipu pn agak2 la kan.. Papa main lg; Pastu cmne?

Dia: Ooo, sbb abg mng 1st prize, kne byr RM3ribu nk amik keta.(AMIK KAU).
Papa: Eh, td kata x kne byr.
Dia: Mmg la, tp bila mng kne la byr utk redeem.
Papa: Klau cmtu saya x mau amik lah..
Dia: X bleh cmtu abg, keta tu dh jd milik abg. Org lain x dpt dh. Abg sorg je dpt ni.
Papa: Oooo ye ke.. Xpe lah, saya bg keta tu kt awak je lah. U blk jmp bos, kata saya suh amik keta tu utk awak..kan sng. Ok x?
Dia: (Muka dh lain)Abg bleh kne saman cmni tau.. (fUYOO, UGUT TUH)
Papa: Huhu takutnya aku..Klau aku repot kes ni kt KPDN cmne? Baik ko blah skang, air tu biar aku je byr.

>>>>Melepas la GEN2 free..ikeke..

34 comments:

mun-e said...

hahaha. ape la org2 camtu. xserik2 lagi ke? huhu

eh hi kak. slamat pagi :p

*SiRibenMerah said...

huishhhh..
dia belom kne penangang penumbuk maut kot.. hahahaha..
menipu pon agak2 la wehhhh =P~

T.u.Y.a said...

sangat bijak itu en.Eri..padan muka 2 ekor berok kena belacan tu..konon2 nak kenakan orang,sekali dia lak terkena..amikk ko!!

khaLifah feDi said...

muahah..pndi laki cik wanie bg alasna ekk? emm mcm2 hal urg law nk kenakn org ekk?

GreenJade said...

hehe tektik baik punye..tp kan udah tkena blk..syabas incik Eri hehe

**sy pn pnah gok tkena..siap mntak 5k lg tuh..tp..x kose nk lyn hehehe :D**

Aspalela said...

selalu gak aspa kena camnie...
mls dah nak layan...
kadang siap tunjuk keratan suat kabo bagai....

Keje nak menipuuuuuuuuuu je ekk...
siap ugut plk tu?

ggrrrr.........

@_da said...

Dah orang tak nak boleh lak ugut-ugut camtu ek/.... teruk tul gores dan menang ni..

Maswani said...

mun-e..dunia2..ntah apa nk jd la..hisk..

tq sudi dtg sini..

SiRibenMerah..rasa kalau dia push lg, ada yg makan nasi skali dgn pinggan kot..hehe..

Maswani said...

Tuya.. Laki saya tu mmg suka psiko cmtu..Risau gak kot2 dorang bertumbuk ke..huhu.. No tgh I.C 03 katakan, mmg suka cari pasal la..ikeke..

Kf..loni xleh lurus sgt, kne anggap ramai org jahat dr yg baik..mcm2 yg unxpected leh brlaku kan..

Jade..marin tu kira ok lg, dulu penah kena serbu msk dlm umah..takut tau..

mmg kene sokmo hati2 skang ni kan..

Maswani said...

Aspa..mmg dorang selalu ada kt mana2..kt parking shopping mall lg la, ikut je kita smp kt keta..annoyed btoi..

Eida..kt kedah mmg byk sgt kes cmni..smp gaduh2 pn ada..

ije said...

haha. benci betul kes gini! pndai incik eri setelkan hal ni. tabik2!

IBU ALISSA said...

macam dah tau ape yg ada kat gores tu yg xcited sgt..dah pernah kena dlu..siap tunjuk paper lg kata ni syarikat dia la org dpt kete free...tp ditgk pada usia suratkhabar tu mcm dh bekas bungkus nasi lomak aje..so hati2..kdg2 dorg dtg bergroup..

khaLifah feDi said...

yup..tp..sshkn..mereka pon maw hidup jugak cik wanie emm..!!!!

tropicana_gurlz said...

msa tggu nk naik lrt,prnh tgk sorg mak cik kne tipu, ngan org gores n mng nih.mmg nmpak mak cik nih excited gila bila dpt thu hdiah lumayan..xthula per jdi kat mak cik tuh skrg...gya mcm stju je dia nk byr..hem..

klkar2,leh lak ugut nk sman..tbik springggg kat hsbnd kak.

norainiammran said...

budus nye salesman.. hahahha

ELLY said...

wahhh...dasyat nyer...mcm itu nyer org pon ader....huhu...

NONIE AZIZ said...

sekarang tektik dewang mmg macam tu kot...Kiranya En. Eri okla...kalau husban nonie silap hari budak-budak mmg kena basuh kaw2 pasal kacau dia makan...

honeysour's blog said...

salam kenal kak...

saya pon pnh kene gak ari tu...

tapi ngan Cina...

yg herannye, tettiba dia kate saya ni muka macam cina...mix ke?

samelah,. siap melompat2 cakap saya org yg bertuah la...

tapi saya dah tau trick dorang...

saya blah cam tu jek...

hahaha...

ryani said...

hehhe mujur abe eri pandai saiko..lenkali belasah je malaun tu!! biar pade muko dio..suko2 nok wi ore gen2..wi la ferrari ke lamborghini sebijik..heheheh

MaDihays{Ida} said...

taktik basi pada kita2 yang ikut perkembangan semasa, baca surat khabar dan tengok berita..
tapi kat org yg x tau? mesti terkena punya, dia pun nak cuba nasib gak, kut2 dia lompat2 tu nasib dia baik dapat perangkap org lagi..
huh, kalau saya awal2 lagi saya cakap x nak, nak bagi kete free ke, traktor free ke, tak pe la time kacih bebanyak. dik. baik lagi org yg keje jual buku tu drpd depa nie, duk nipu duit org..

As said...

hai.. still ader lagi gores & menang ni... hmm manusia ni mcm² kan nak tipu.. dia ingat kiter ni bodoh kot...
mujur hubby wanie pandai... kalo x...x tau la.... hmmm mcm² la skang ni kan...

ani said...

kak wani, dulu kawan sy dah penah kena mxm tu sekali.salesman tu dah smpi masuk dlm kete kwn sy lg...diorg mmg pakse kwn sy accept hadiah gores & menang tu...bile kawan sy call abg dia, tau plak diorg lari kuar dr keta.

shiela said...

teringat cerita time belajar dulu..one of my fren pun penah kene..die kene gores, pastu dpt hadiah, tp barang die tak la kereta tu..tp alat2 letrek..pastu die kene paksa bayar..then time tu naif lg, so bayar la..huhu..dah la student, baru dpt duit pinjaman dah kene cmtu..adakah patut..? huhu..

Maswani said...

Ije..mcm2 hal loni, kene hati2 sokmo, lebih2 woman kan..En.Eri balas tabik Ije..hehe..

Ibu Alissa..dh byk sgt kes cmtu, bw paper lah, surat jaminan lah, mcm2 taktik dorg..mmg jahat btul..

KF....ye, mmg semua org usaha utk survive kan..tp agak2 la..jgn smp naya org lak..huhu

CuTeMiUt78 said...

taktik tak menjadi.. suke hati je kan.. heh..heh..heh.. klu tak dpt keta sebijik

Maswani said...

tropicana a.k.a mas.. mmg kesian la kt makcik2 yg kne tipu kan..jiran2 kt area umah akak ni pn ramai yg dh kena..smoga sama2 kita hati2 ye..

Noraini....cari makan la tu konon..byk lg keje ln kan..

Elly...lg teruk dr tu pn ada tau..huhu..
tq dtg sini..

Maswani said...

Nonie..tu la pasal..mcm2 helah.. nasib baik mood En.Eri ok, kalu x, mau ada yg kne maki jd keta..hehe..jahat sgt..

Honeysour.. mmg dorg ramai sgt, slalu ada kt mana2.. shopping mall lg la tensen..
hehe..tq sudi dtg sini..

ryani.. demo gak yan, suh belasah slalu lah.. kawe rusin gak, takut abe eri ambo tu lepok dgn pinggan..huhu..tau je la ore i.c 03 ni mmg jenis suko gocoh dok..hehe..

Maswani said...

Madihays.. marin jmp lg dgn mamat tu, kt tesco lak..mmg modus operandi dia cmtu, lompat2 cm beruk..dia lari bila tgk kami kmarin..huhu..

As.. dorg ni slalu ada, cuma mybe ada tukar taktik skit2 cara approach kot..jahat btul kan..

Ani.. wife kwn hsband kak lg naya, dorg tu serbu je msk dlm umah masa solat jumaat, dh tau org laki xde kt umah kan. nasib baik laki dia bw hp, blk cpt2 terus belasah je..kalut smp polis mari..padan muko..

Maswani said...

Shiela..jahat btul dorg tuh..sape yg x biasa,mmg kena tipu lah..dia push giler2 kan..

CuteMiut..hehe..kira ok la tu, helah x mnjdi pn nasib baik x dpt penumbok je..huhu..

oneyani said...

ahahahha sengal punye worang!nk tipu mcm tu pg tipu budak tadika la..tu pon kalau dorang percaya!hahahahaha

tropicana_gurlz said...

yups arap2 mcm tuh,bkn stkat mk cik2 je..smua lpsn kek...opsss slh..lpisan msyrkt..kne peka bab2 mcm nih agr xtrtipu..klu smua peka,xkn jdi..kan..

Maswani said...

Oneyani..btul tu, tp ramai gak yg dh kena tipu ng dorg nih..licik cara nya kan..
--tq sudi dtg sini..

Maswani said...

Tropicana...btul3..w/pn dh byk kali kuar paper tp masih ada kes yg kne tipu..mcm2 cara dorg buat..
always beware..

oneyani said...

yani sentiasa sudi..cume xdrop comment je..sekali drop xmenang tgn akak baca..hehehhee