ad ld

Thursday, August 5, 2010

Apa Itu Somtam? Uols Biasa Makan X?

Salam.. Uols penah makan 'somtam'? Biasa kt kedai Thai food je yg ada jual kot.. Best btul makan time tensen, penat, serabut or sewaktu dgnnya. Rasa nya ada macam2, mmg bleh bt mood kembali normal, bg i la..hehe..


Masam manis semua ada, sgt sedap..walaweh.. Jom2 uols pekena somtam..

13 comments:

mrs.ecam said...

pnah nmpk menu nih tp x pnah pong nk order...huuuuu

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

rasanya macam tak pernah makan.. mana nak carik.. tingin plak lapar lapar gini.. tgh take a break from study.. lapar la pulak.. hihihihi muahh take care dear

A D I A said...

makan! kalau ikut balik kg husband la. mmg wajib makan kat kedai. buat tu idak ler.

resipi plsss.

Ena said...

tak tau la pernah makan ker tak.. ehehhe..

ieda said...

salam perkenalan..
ini somtam yang biasa tu kan...saya suka somtam yg lagi satu...ada epal & limau sunkist...sedappppp..

Kancilbiru said...

somtam sedaaaaaap la kak....suka sebab rangup2, manis masam semua ada...hehehe tapi kat sini macam tak sedap..dok kedah best..akak dah try makanan thailand dalam central square tu, tingkat berapa tah tak ingat tapi ada konsep makan bersila...mmg sedap..original from thailand..

A.I said...

a'ah benda ni biasa ada kt expo thai tu kan? tp aku xde rezeki lg nk try..huhuhu

BIONIC WOMEN said...

som tam ni yg ala2 kerabu mangga tu ker? ke yg kena makan dalam daun sireh tu ek? ingat2 lupa ler..tapi pernah dengar ler, takut tertukar jer

Mamamya said...

somtam...penah tgk kat list menu bila pi makan...tp x penah pulak nak order..apa jer isi dalam somtam ni yer??

Lelord said...

last time kat Central Market ade thai restaurant.. selalu tapau somtam..mintak pedas..bg berasap mkn. tp rasanya dh tutup. pastu ms g sempadan penah mkn gak..skang ni kat doha thai rest byk tapi xde lak somtam nih

baincardin said...

Salam Jumaat.

Mcm mana nak dpt kawalan malaikat? Jom kita hayati bersama! ^_^

mamalieyna said...

apa somtam tu?..pelik dengarnye..sedap ke?..huhu..

GreenJade said...

jommmm...dah siap lawo2 nih (dok tggu gak nih bile nak ajak ekekeek :p)