ad ld

Wednesday, July 7, 2010

Cer Pada Hari Kereta Ku Nak Duit

Salam.. Oohhh hari ni agak ngantuk beb, tido asik tersedar je around 2.30 - 4.30am td. Mana x nya, ada org excited tgk bola katakan, ada 5 gol plak tu, byk kali gak la dgr Gollll!!!!!! Huhu.. Dh my hubby fanatik bola, redha je lah..

Ok skip dlu stori mori bola, ni nk cer bab my car, Mr.Perd. Ekceli last week, bru je dpt gaji mr.perd ni dh mitak share dia. Tax service cz jasanya bw I sekeluarga ke situ sini katakan. Asalnya my hubby kta ada dgr bunyi pelik skit dri biasa bla start kete tu, mesti ada something wrong. Tp I plak dgr mcm biasa je..huhu. Normal kot wanita dgn kete, skills n knowledge tu krg la skit compare dgn lelaki kan. Btul x uols?

Then pg tu my hubby trus gi workshop tetap utk mr.perd, sbb kt situ mmg byk golongan sejenis mr.perd diservis, direpair n sewaktu dgnnya.. Lama gilerr nk siap, hubby gi tgk kul 6 pn x siap lg. Hantar 10am - 8pm bru siap woo... Pepun, big2 thanks juga utk si cantik manis miss Diyana my officemate yg baik hati sudi hantar ku pulang on that day ye. Jasa mu dikenang my pren, TQ.

My hubby kata terkezut gak tgk bil mula2 tu.. Berderet item beb, power2 lak tu amount nya. Rupanya bunyi pelik enjin tu sbb engine oil ada leaking. N timing belt pn dh nk yg baru.. Maka terbang lah ketul2 duit itu yg cuma bbrp hengget je lg nk cecah ribu.. Aduyaiii, nmpk gaya layan window shopping je lah aku bulan ni..sedihh sop sop..

-- Uols jgn lupa ramai2 klik ads MILO nuffnang tu ekk, bleh I bt cover bli tayar bru ok la tu..kui3..

12 comments:

Kancilbiru said...

mujuq suami saya tak fanatik bola..huhuuu...

mrs.ecam said...

haku pong sme....terbang sibu lbh sbb nk kne ganti gear box...huwaaaaaaaaaa

Uruchimaru @ kf said...

ala bkn sellu mama hanim kete meragam tpi klu dh meragam uik menanges !

SyidaGorjes said...

mari kita tukar kereta baru!hehehe.milo satu1!

Ena said...

nasib baik sesekali jekk wat hal kan kak.. tak pe la sesekali share ngan mr. perd tu..

Mama Hanim said...

Niza: ok la tu...huhu..

Mama Hanim said...

mrs.ecam: huhu.. sabar je lah..

Mama Hanim said...

Kf: btul tu, tp redha je lah kan..huhu..

Mama Hanim said...

Syida: x mao tukar, nk pakai dua2 bleh? ahaks..

Mama Hanim said...

Ena: tu la kan, bg chance mr.perd nk manja2 skit sesekali kan..huhu..

GreenJade said...

hamoi2 Mr Perd...pandai betul pilih timing nk meragam yek! ihiks :D

Mama Hanim said...

Tinie: tu la pasal..huhu..