ad ld

Thursday, July 1, 2010

BILA RUMAH DISERBU

Salam.. Slmt pagi khamis uols.. Sori semlm x dan nk jwb komen n ronda2 kt blog uols cz mem'bz'kan diri dgn bt soklan2 utk final exam student. Kira berasap gak la nk siapkan 2-3 soklan, pastu klu nk bt siap terus 20-30 soklan tu x yah cer, mau hampir2 'overheat' gak pala otak ni beb..huhu..

Ok x mau tensen2, ni nk cer weekend yg lps. Ada lawatan dri student n pekerja yg nk release tensen kt umah I a.k.a uncle n auntie cik hanim la..hehe.. Biasa la asal je musim ipt n sekolah cuti, dorg ni akan dtg serbu la nk bergumbira dgn hanim. 


Klu dorg ni ada, mmg hanim x layan dh mama papa dia, reti nk berkepit dgn makngah n makcik dia je. Mama papa dia nk kuar gi dating mana pn x kisah dh, siap bleh lambai n selamba je cakap ,' Bye mama papa, blik nti beli aiskrim utk hanim ye'. Bertuah btul si anak nih..
 

Sebelah kiri tu makngah hanim, suka sgt melabur utk her niece hanim tu, asyik2 beli baju, pakaian n hadiah utk hanim. Tq2 makngah, mama papa hanim pn nk hadiah gak..hehe.. Yg tudung putih tu plak makcik hanim, still lg bergelar student kt ipt di utara nih. Suka sgt manja kan hanim, gi mana2 pn sanggup dukung anak sedara dia tu, igt ringan ke itu budak 23kg daaa.. Tabik2.. ahakss..

Hanim plak mcm biasa la, bila dorg tu balik mmg feeling habis, asyik nk call nk cakap je.. Pastu mula la pakat nangis bila hanim tya dorg,' Bila m/ngah, m/cik nk dtg lagi umah hanim? Hanim rindu la, rindu sgt'.

-- Mmg sebak gak dgr anak cakap cmtu... Huhu..

6 comments:

A D I A said...

hamboi 23 kg ke. i dulu darjah 1 19kg je. *nanges*

Ena said...

maaihhh!! ramainyer kerumun!..

punyer la sayang sampai sanggup dokong yeh!.. hehehe.. memg bebetul sayang tu.. :)

SyidaMislan said...

23kg? lagi 14kg nak sama dgn ai!dulu masa darjah 1, 19kg jugak.sama macam Adia.

Mama Hanim said...

Adia: seyes 23kg.. tp i lupa plak masa darjah 1 dlu bp kg.. tp yg compem i mmg slim je masa tu..ahaks..

Mama Hanim said...

Syida: yes 23kg.. oohh, compem auntie syida xleh dukung hanim kot, mau tersimpul urat kaki..kui3..

Mama Hanim said...

Ena: hehe.. mama papa hanim pn surrender nk dokong dia lama2, bila m/cik dia dtg bt cmtu, ohh suka sgt la hanim..