ad ld

Thursday, July 15, 2010

Berat Mata Memandang Berat Lagi Bahu Memikul

Salam.. Uols agak2 budak 'Hulk' tu umur brp ekk? Power btul kan.. X yah transform jd hijau pn.. Incredible Hulk or Hulk Hogan pn mesti nangis punya lah tgk kepoweran budak tu.. Perhhh.. Ini bukan camera trick ok, real punya.. Made In Malaysia..

Still tertanya2, adakah dia tiada pilihan lain n terpaksa lakukan semua tu demi sesuap nasi?

Oleh itu, Sentiasalah  bersyukur dgn apa kita ada skang ni n terus berusaha utk memajukan diri ke arah kehidupan lbh baik di samping keluarga tercinta. Insya Allah.

Renung-renungkan.. Selamat Beramal..

12 comments:

Kniedaz said...

kadang2 kerja kita ni sangatlah tension tapi bila difikir, ramai lagi di luar sana yg kerjanya lagi berat dari kita tp demi rezeki terpaksa juga..insaf ^_^

mamalieyna said...

uuik giler berat tuuuu...siannye if dia terpaksa lakukan tu tuk sesuap nasi..

kuat tul!!

GreenJade said...

perghh terer mcm badang pulok mamat tuh..kalu ambo sebelah handle moto pon x terangkat aihh

ye lar kan..may be ini jek punca mencari rezeki utk kehidupan sehari2..

* jika kite susah ade org lebih susah dr kita..jika kite senang..jgn lupe menabur bakti pd yg memerlukan.. *

Mama Hanim said...

Kniedaz: betul.. mmg menitis air mata memikirkan semua tu..

di saat kita susah hati, igt lah ada lagi org yg lbh gelisah dri kita..

Mama Hanim said...

mamalieyna: kuat kan.. tp kesian gak tgk tu..

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

mak aiii... biar betul????

Mama Hanim said...

Tinie: btul tu..

mari lah kita bermuhasabah diri di pagi khamis ini..

Mama Hanim said...

Amy: mmg btul pn..

Ena said...

a'a la kan.. camner leh ada kekuatan camtu.. mrmm..

shaza said...

kesian tengok budak tu.. kat mane ni yer??

Mama Hanim said...

Ena: mmg perlukan semangat yg jitu kan nk bt cmtu..

Mama Hanim said...

shaza: x pasti.. amik dlm fb..

tq sudi dtg sini..