ad ld

Monday, July 26, 2010

Berfoya Foya Di Hari Cuti

Salam.. Slmt pagi isnin uols.. Hr ni I dpt selami perasaan uols apa itu monday blues coz semlm i pn cuti gak. Ok x mao feeling lbh2 dh nk tghari ni kan. Jom layan apa cer di hari cuti ku..hehe.. Oohh di pagi ahad yg indah, cik hanim bgn awal 6.10am. Alahai baru je mama plan nk smbung tido lps solat subuh tp nmpk gaya nya x tercapai lah bila hanim dh bgn. Lps bekfes around 8am cmtu, papa tya apa program kita hr ni syg? Oppss bila dpt soklan cmtu mmg automatik lah terfikir nk jwb,' Shopping'..kui3.. Tp hanim dgn mulut penuh coco crunch mencelah,' Dh lama kita x gi mandi kt Tambun kan papa. Hanim rindu lah.'.. Alahai ayat tu mmg bt mama papa saling memandang, terkedu jap dgn request superb by hanim tu. Maka jwb papa,' Tambun tu jauh la syg, kita gi lain kali ye. Hr ni kita gi ronda2 je, ok? Jwb hanim, ok papa..tp promise tau, lain kali kita gi tambun tu.. - Hoho ho, mmg anak bertuah ini budak..

Lps hanim abis bekfes n gi tgk tv, papa tya mama,' Kita gi Carnivall pasni nak syg?' - Dh rasa dh, mesti papa akan bt something dgn request doter dia tu.. Jwb lah si bini,' Ok je, best gak tu..hehe.. Then, jom terjah The Carnivall Theme Park Sg Petani..


Tgk tu hanim berkepit je dgn papa dia.. Anak papa katakan..


Best gak 'berfoya foya' kt Carnivall ni tp kt Lost World Tambun lg best, lg luas n byk scenery menarik..


Dh nk balik ni, lps 3jam berendam. Senyum je si montel tu, xpe2, tggu turn mama shopping plak pasni.kui3.
- Alahai anak, sesungguhnya dirimu amat berharga..

18 comments:

MrS. F!zA said...

mulatnya hanim!!!!!!! sure org tgk msti nk cubit2 dia kan betoi dak?

Ena said...

syoknyerrr...
ena semalam lepak kat umah jer.. huhu

Ju@Lucky^Mummy said...

best nye berfoya2 di hujung minggu..

huhuhu.. saya belom boleh berfoya2 lagikk..

amalini said...

hehehe sonoknye jenjalan. hanim mmg lucky dapat mama & papa yg sporting! ehehe

Mama Hanim said...

Fiza: btul tu fiza.. kdg2 hanim marah ramai asik duk cubit2 pipi dia, siap sound,' Jgn cubit, sakit lah!!!! huhu..

Mama Hanim said...

Ena: xpe2, lain kali ada la tu masa utk ena n famili bersuka ria pulak kan..

Mama Hanim said...

Ju: hehe..mmg best..
xpe2, tggu masa ju plak ok..

Mama Hanim said...

amalini: hehe..best2..
sporting ker?? biasa je lah, layan anak je..

lama x dgr cer..mana hilang?

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

bestnya dpt g jenjalan...amy x sempat pun honeymoon lg tau kak wani...:P

SyidaGorjes said...

hamboi!!!hanim berendam lama2 dalam air.jeles ai tau!

BIONIC WOMEN said...

hanim...hanim geramnya unty tengok hanim ni..bila Dhiya nak berisi macam hanim ni..geramnyerrrrr

mamalieyna said...

syok aa aktiviti gini,,berendam2x..hehe..hanim confirm best!!^_^

Mama Hanim said...

Amy: mmg best..hehe..
pasni bleh la gi honeymoon tu amy, dh pregnant lagi romantik..ahaks..

Mama Hanim said...

Syida: relaks auntie syida.. sila lah jeles ok..hehe..

Mama Hanim said...

Eily: Dhiya minum lah ribena 1liter/week.. hehe..

Mama Hanim said...

mamalieyna: mmg hanim suka la cmtu.. 3jam main air pn x puas lg..
siap cakap len kali kita dtg lg ye..huhu.

GreenJade said...

pssst...mama x berendam same ker?

ker mama yg over dr Hanim nih hik hik hik :p

Mama Hanim said...

Tinie: oohhh mama join gak, tp xde la plak picca..huhu..

ada la over gak skit2..kihkih..