ad ld

Monday, July 5, 2010

AMARAN: JGN TGK JIKA BLOM MAKAN - JIJIK

Salam.. AMARAN!!!! Rasa jijik, mual, loya, geli n gejala nk muntah mybe ada semasa uols view this n3. So, uols dinasihatkan view slps siap makan, dikhuatiri mudarat kan diri.


Ekceli ni cer Jumaat lps. Hari tu bgn awal mcm biasa lah, lgpn kata org bgn pagi murah rezeki lbh2 lagi hari Jumaat kan. Ok nk jadi cer, lps siap kemas dlm umah smbil layan cik hanim, buka lah pintu utk hirup udara luar di waktu pagi plak..(konon).. Tetiba satu bau yg cukup kuat nenusuk kalbu, n mmg sgt kenal apa benda yg berbau spt itu. Tgk2 keadaan sekeliling cari punca bau itu dan...


TAHI KUCING beb.. Kurang asam btul. Apa perasaan uols klu bgn pepagi dpt 'hadiah' cmtu? Hampir everyday berlaku cuma lokasi berlainan, sat dpn pagar umah, sat bwh kete, sat dlm pasu... Tu pn seb baik kucing tu x 'melepas' dlm rak kasut or atas kasut hanim tu, klu x mesti jenuh nk cuci kan..

Rasa sgt kesal dgn karenah owner kucing tu, waktu siang dipeluk sayang tp bila malam sengaja letak kucing tu kt luar umah. Senang kan.. Mula2 tu rasa nk marah 'berapi'  gak, tp terus cool down skit bila hubby cakap,' Xpe lah syg, tuan kucing tu dh byk pahala coz pelihara binatang, sbb tu dia lepas kucing tu berak merata coz nk tlg jiran2 dia pn dpt pahala gak skit2. '

- Agak2 la kan, apa tindakan uols klu ada jiran 'baik punya" cmtu?????????

12 comments:

mamalieyna said...

uhhu taik kucing mmg sungguh mencemarkan bau! tak tahaannn...!!

huhu camno tu ye...jiran, nk ckp kang salah..tak ckp...kita yg makan hati +pendam marah dlm diam..huhu..camnO??..taktau nk ckp la..

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

amy akan bunuh kucing itu... hahahahahhaha!!

SyidaGorjes said...

kalau kucingtu dtg umah lagi diwaktu malam, tangkap dia, bawak ke pasar.bole tak?hehehe

A D I A said...

apesal kucing itu melepas merata2? takde kesedaran sivik tul. gi sound je tuan kucing tu, kurang asam tul.

Uruchimaru @ kf said...

mndlm betul kata2 hubby mama hanim tu!.....

AYU said...

betul jugak suami mama hanim ckp tu...hehe pg2 da dpt pahala...tp kalau wat ngan iklas la...sabar je la ye...

Mama Hanim said...

mamalieyna: tau xpe..huhu..

errr, dh kena sound skit2 pg td..amik ko!!!!

Mama Hanim said...

Amy: wow!!! ganas btul cik puan amy nih..kui3..

Mama Hanim said...

Syida: cadangan yg bagus tu..

Bru la tuan dia plak yg nangis kan..huhu..

Mama Hanim said...

Adia: tuan dia mmg hampeh...
ok2, dh sound pg td..

Mama Hanim said...

Kf: dia saja la nk suh bini cool down kan.. tp bila dia sndri marah.. x dapek den nk nlg..huhu..

Mama Hanim said...

Ayu: hehe.. ayat dia perli la tu, coz tuan kucing tu ada duk sidai pakaian masa tu.. wakaka..