ad ld

Monday, March 28, 2011

Stok Kopok Lekor, Sambal Bilis Dri Kg, Sgt Mables

Assalamualaikum. Uols makan apa hr ni? Kalo nk kopok lekor meh la sini..hehe. Ekceli my hubby gi outstation last week, mula2 nak ikut gak tp dia kata x yah la coz jap je lps meeting nk terus blk. Jeles woo hubby gi meeting kt negeri tercinta kami Kelantan nuh. Nak ikut nak ikut la.

Tp mmg btul kata hubby, kalo mama n hanim ikut skali, kesian kt hanim takut penat coz blk pagi khamis then ptg sabtu dh mai kedah plak. Syg betul kt anak dia tp x sebut pn takut bini dia penat gak..jeles jap di situ..huhu.

Meeting kul 11am khamis tu kt KB, hubby turun 6.30am dari kedah. Setiap 30minit mama call/sms hubby, saja nk igtkan dia jgn drive laju2 sgt. Tup2 10am dh smp KB, tu dh compem dia speed suka hati je mentang2 x de bini nak bebel kt sebelah kan. Siap call duk bekfes kt kg dia, sempat lg tu. Saja nk suh bini jeles, huhu.


Habis meeting plak hubby terus gi kg mama, bodek mertua la tu gi umah gak tanpa bini ikut skali. 'Main angin' baik punya (kelate version). Maka dpt la stok sambal bilis fevret dia tu utk bw blk kedah. Then blk kg dia semula dpt plak stok kopok lekor tu. Perhh, best2.
- Pagi Jumaat dh bertolak semula ke kedah. Haishh xkan dh rindu bini kot baru sehari outstation tu? kui3.  

-- (Gambar) Majlis Baby Shower Sazzy Falak
-- (Gambar) Datuk Siti Nurhaliza Di Perasmian Masjid Al-Khalidiah Sg Petani
-- Wanita Guna Dadah Syabu Utk Kurus?

17 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

wah sedapnya bak mai seplastik, balqis hantu keropok lekor, kalo dapat ni harus makan tak berhenti...nyum2...

Ena said...

WOWEEE..

PEBERET ENA JUGAK.. HARI2 MAKAN PUN TAK PA LORRR.. TAPI DAH LAMA TAK PEKENA KEPOK LEKOR SANA.. UHUHU..

-Sara- said...

wow, sedapnye sambal bilis n kepok leko tu, nak cikitt! hehe

*psstt, haruslah hubby u kat u rindu kt u tuu, xnyempat2 blk kedah.. hehe :P

makdara TERdiva said...

bak sini skit..lapo dah ni.. :)

Mama Hanim said...

Anje: hehe..jom2, sementara stok masih ada..

Mama Hanim said...

Ena: btul tu, makan hari2 pn xpe kan..hehe.
best2, tp kepok lekor terengganu tpmt ena lg best kan..

Mama Hanim said...

Sara: mak sendiri masak mesti sedap kan. hehe.. kepok lekor plak fevret tu.

tu la, turun pg khamis pagi jumaat dh nk balik..huhu..

Mama Hanim said...

MDT: X boleh bagi la, takut x cukup utk makan sendiri ni..kih3..

mamalieyna said...

wooo manyak dpt stok...syok tuu..hehe...mintak seket..hee..

Mamasya said...

Byk tu kerpok lekor mamahanim...2 plastik...boleh pos kesini sikit...anak beranak pengemar kerpok lekor..

n!cK said...

mmg mabelesss..menjilat ibu jari kaki...eh salah..ibu jari je..miahahaha:P

SyidaGorjes said...

kopok!i missed u.u sgt mabeles okeh.

Mama Hanim said...

mamalieyna: hehe.. anak menantu kesayangan katakan..chewahh..

Mama Hanim said...

Mamasya: kepok lekor mmg best kan mamasya, anak2 mesti suka.

Mama Hanim said...

nick: mmg mabless..tau xpe..hehe.

Mama Hanim said...

Syida: dapatkan segera di kiosk berdekatan. hehe.

amal said...

kopok lekor sedapp! balik kelate hujung bulan ni nak kena cari ni heheh