ad ld

Wednesday, March 9, 2011

Jelajah Blog Kategori Ibu

Nk join gak ni Jelajah Blog Kategori Ibu benashaari.com. Spt biasa kita tgk syarat2nya:
1. Cerita ringkas pasal diri: - Dh lbh separuh dekad menetap di Kedah, pindah sbb ikut suami keje. Saya bekerja sbg pensyarah ekonomi di ipt di utara nih sejak bbrpa thn lalu. Bru ada sorang anak perempuan, Hanim.

2. Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu? - Sgt seronok bila mengetahui mula hamil anak pertama, sgt teruja. Alhamdulillah segalanya lancar waktu kehamilan dan rasa sgt bersyukur, bertuah dgn nikmat kurniaan Allah Taala dlm kehidupan ini. Saat paling manis bila tgk suami menitis air mata sambil qamat di telinga anak perempuannya semasa di wad bersalin.

3. Kenangan pahit anda ? - Hanim ditahan dlm wad seminggu krn jaundis. Sgt2 sedih tgk keadaannya di bawah cahaya lampu biru dlm wad kanak2 tu.


4. Kata kata khas buat si suami ... - Terima kasih suamiku krn sudi bersama harungi kehidupan ini dlm keadaan susah mahupun senang. Semoga kebahagiaan dan kesejahteraan akan sentiasa bersama kita.

5. Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana? Utk anak, semoga jadi anak yg baik, solehah, patut pd ibu bapa dan turuti segala perintah Allah.

6. Apakah harapan anda kepada anak anda? Semoga berjaya dlm kehidupan dunia dan akhirat, jadi insan yg bertaqwa, miliki keperibadian yg baik dan keimanan yg teguh.

7. Nasihat buat si gadis di luar sana - Jaga diri di mana saja berada krn anda lah bakal ibu kpd pewaris bangsa.

-- Buffered Earning Ke 14 Utk 2011, Ke 4 Utk Mac, MAS MH Buddy, Alhamdulillah
-- Dpt 55 Nangs Di Innit.. Satu Rekod Utk Blog Ciput Ini. TQ.
-- (Gambar) Geng Wanita Hamil Curi 308 Tin Susu Di Jln Gambang Kuantan Pahang
-- (Gambar) Benjy Lafaz Talak, Rujuk 13 Jam Kemudian

12 comments:

ieda said...

ermmm bukannya dah tutup ke dik .. semalam akak jalan2 umah dia , ingat nak joint tgk dia cakap mlm nie ( semalam ) .. huhuhu

sya said...

salam perkenalan...
BW dari blog BA :)

Fuuyooh said...

salam, selamat hari ibu.. aik.. betol ke ni hari ibu..hehe dtg dr blog abg ben

Fuuyooh said...

salam, selamat hari ibu.. aik.. betol ke ni hari ibu..hehe dtg dr blog abg ben

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 jelajah blog;)
slm perkenalan,
blog apisv2

cik ayin said...

singgah..datang dari belog BA :)

pRiNCe said...

entry yg sgt bagus...
thniah ye...:)

sy ni newbiee lagi...
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

Warna Warni Kehidupan said...

terjah ibu yang ni pulak

Diari-Selebriti-Mama said...

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
kls pulak baru ade sorang hero :)
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

rizaros said...

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog n kongsi info ttg mommy..hehehe..
rizaros.blogspot.com

Lulu caldina said...

Tahniah kerana menjadi seorang ibu...
semoga memiliki anak yang solehah dan berjaya...

luckylizan said...

salam. selamat berkenalan mama hanim.jom tukar link yuk, boleh share info pasal ibu2. Sy dah join kelab mesyuarat tingkap awak, boleh lah menyeninggan lagi kat sini nanti :) my son pun dua2 kena jaundice masa baru lahir... sangat sedey dibuatnya