ad ld

Tuesday, March 29, 2011

Aura Masak Spiral Dtg Di Waktu Hujan

Assalamualaikum. Pd suatu hari, satu couple suami isteri on d'way blk keje ditemani bersama anaknya berusia 4 thn terpaksa batal acara jalan2 cari makan ptg sbb hujan sgt lebat. Lalu si isteri dpt idea nk masak spiral utk hidangan makan malam itu. Maka hasilnya adalah:


Dinner yg sgt simple cuma syaratnya wajib ada ayam atau kaum kerabatnya spt sosej, telur. Gerenti telan habis punya..hehe.


Aunty2 sekalian jom jemput makan ye. Uols panggil apa menu ni, spiral ke apa ekk?

-- (Gambar) Kepala Bayi Ditimpa Siling Di Wad Bersalin Hospital
-- (Gambar) Astro Tegur Lisa Surihani Kerana 'Gila Babi

16 comments:

diana said...

saya tengah teringin nak makan jagung..
aduhai la jagung!!

Ena said...

ok la tu kak.. ada gak idea dtg..

ena tak pernah sekali pun cuba masak spiral ni.. spiral?? entah!! haha.. lagi teruk kan..

SyidaGorjes said...

alaaaa,semalam lupa nak beli jagung rebus kat psr mlm.

mamasuri said...

cam sedap je spiral ni..letak cili tumbuk agak2 lagi sedap tak..heehhe

Diyana said...

yg jns spiral tu saya jrg guna..;)

http://siahsekeluarga.blogspot.com/2011/03/telekung-jersey-ga.html

Nia said...

spiral jgk saya panggil..nampak sedap tu!! lapar!..huhu..

ieda said...

dikk akak x biasa buat spiral nie .. nak buat mcm mana yer .. adakah bahan sama sahaja mcm kuta buat speghati ??

Mama Hanim said...

diana: jom pekena jagung di gurun area gunung jerai tu.. gerenti best punya..hehe..

Mama Hanim said...

Ena: saja x mau tnjuk skill tu, mana tau skill masak ena lg power kan.

Mama Hanim said...

Syida: stok jagung ada lg nih..hehe.

Mama Hanim said...

mamasuri: cili tumbuk? boleh cuba gak tu, lg pun x salah kan kita pelbagai style masak.

tq sudi dtg sini.

Mama Hanim said...

Diyana: hari tu tgk ada jual kt tesco, tu yg beli terus try buat.

tq sudi dtg sini ye.

Mama Hanim said...

Nia: hehe..jom2 makan..

Mama Hanim said...

ieda: lbh kurang je bahannya kak ieda.
alaa, skill k.ieda mesti lg power lah.

makdara TERdiva said...

mkn jagung bakar pun sodap!

Mamasya said...

Assalammualaikum Mamahanim

dtg jamu mata dgn spiral goreng mamahanim..jagung rebus tupun nak jugak..!