ad ld

Tuesday, December 28, 2010

(Gambar) Kantoi!! Ibu Tinggalkan Bayi Baru Dilahirkan Di Ipoh

Berita panas!!!! Gambar seorang ibu meninggalkan bayi yg baru dilahirkan di Ipoh..

--DEMONSTRASI seorang ibu meninggalkan bayi yang baru dilahirkan di Pusat Perlindungan Bayi di KPJ Ipoh Specialist Hospital yang juga pertama diwujudkan di hospital bagi menyelamatkan bayi yang baru dilahirkan serta dengan matlamat untuk mengurangkan kes pembuangan bayi pada majlis pelancaran pusat berkenaan di Ipoh, hari ini 27.12.10. - Foto Ikhwan Munir - Sumber bharian.

Ipoh: KPJ Ipoh Specialist Hospital (KPJ-ISH) mewujudkan sebuah pusat perlindungan bayi, yang pertama seumpamanya diwujudkan di hospital di negara ini, bagi membendung gejala pembuangan bayi di samping mengurangkan risiko kematian bayi yang baru lahir. Tgk sini.

-- Itu picca demo je beb.. .. Pepun, pro n kontra nya, apa pendapat uols?

15 comments:

kelhome said...

err..sori bro aku kurang jelas.maksudnya kat situ sesiapa yg nak buang anak..boleh gi buang kat situ?

::alwaniamalini:: said...

jumlah pembuangan bayi di merata2 tempat tu mungkin berkurang. tp jumlah bayi luar nikah pasti akan bertambah. sama saja. masalah ni xkan pernah selesai

GreenJade said...

rasenye dah xleh pakai pepatah 'syg anak tinggal2 kan' ye dok Wani?

hmmmm...

LYaFRINA said...

ttp akan berasa sedih :(

tp ini lebih baik drp meninggalkan bayi dimerata-rata & mungkin boleh menyebabkan kematian bayi & lebih menyiksakan bayi. sekurangnya disini bayi ni ada perlindungan..

walaubagaimanapun.. wujudnya tempat ni, x beerti wanita diluar sana blh mengambil kesempatan ni utk melakukan perkara terlarang tu...

SyidaGorjes said...

atleast baby tu takkan ditinggalkan merata-rata, atau dicampak dari keluar kereta.

Alimaz-Kembara Terasing said...

lepas ni makin ramai yer bayi tanpa ayah sebab ada pusat perlindungan bayi dan wanita hamil tanpa suami....huhuhu

kakngah said...

aku rasa.. adalah lebih bagus jika tidak sorokkan identiti si pembuang itu.
bila buat xtau malu. bila dh jadi.. xnak tanggung malu.

ieda said...

sib baik dia x bunuh huhuhuhuh

Lelaki Ini said...

adeyh!
ade pro n kontra sgt2 pasal pembuangan bayi kat hspital nieyh

mamalieyna said...

hissh..mcm2 laah..sampai bila takkan habis gejala buang2 anak ni..wuwu..

mamalieyna said...

hissh..mcm2 laah..sampai bila takkan habis gejala buang2 anak ni..wuwu..

Adyshariz said...

salah satu cara nk membendung, nyawa yg bru lahir, kita amik yg positif je..insyaallah takde la org buang anak kat sungai lagi

makdara TERdiva said...

ini dah macam mengajar cara2 nak tinggalkan anak jer..haishhh!

eT said...

pasni sure ibu2 ni xmo p letak situ dah sbb takut kantoi...huhu

SURIANI ISMAIL said...

sapa2 terasa nak buang baby buang kat umah sue ek.....tgk aniq ngan adelia pun nak tgn pun rasa sakit bersalin pun tak ilang lg...............dunia..dunia....