ad ld

Tuesday, December 14, 2010

Jalan Jalan Penang: Petrosains Dino Trek 2 Part 1

Salam.. Last week gi Penang kan.. Straight to Bukit Mertajam, jap je x smp sejam pn dri SP. Byk2 shopping mall kt SP pn, blom ada bleh lwn saiz mall kt Penang..Megamall, Queensbay Mall, Jusco tp jgn plak uols compare dgn Midvalley ye..huhu..


Kt Jusco BM tu ada event menarik Petrosains Dino Trek 2, dpt tahu dri my lovely pren Cik Diyana yg cun. Mula2 tu x confiden sgt nk msk coz kot2 cik hanim takut dgr bunyi kuat dinosaur dlm tu. Mmg masa msk tu kami agak terkezut lbh2 lg hanim bila tgk saiz dino2 yg besar gilerz tu.. Tp papa terrer handle doter dia, bg cool dlu, then bru lah hanim kembali aktifkan diri.. Pastu x larat plak nk ikut hanim main lari2 dlm tu...huhu..


Syok gak naik benda tu, ada big screen kt depan, kita kayuh makin laju makin laju la dino tu lari.. Picca last tu kt stage.. Mmg teruja coz nice view, sound system best, staff dlm tu pn friendly. Duk dlm tu 2 jam pn x terasa beb, tp bila kuar tgk jam terkezut dh lama gilerz rupanya jln2 habiskan kalori..ahakss..

-- To be continue..

6 comments:

ieda said...

waa seronoknya dikk ..
kat ktn ari tuu ada jugak pameran dino nie .. budak2 memang suke kann :))

Mama Hanim said...

k.ieda: mmg sonok kak..hanim pn dh tya bila nk gi sana lg..

ARIFFDA said...

seronoknye bdk kecik tu... :)

SyidaGorjes said...

petrosains klcc pun tak pernah jejak.sedey btol.padahal 15min dr umah.huhuhhu

baincardin said...

bain nak bawak baby tp baby kecik lagi..^_^

makdara TERdiva said...

huhu! petrosains kat KLCC pun kitorang x penah masuk lg..
tp aritu g bwk anak2 rebina masuk pusat sains negara tu..memang best lah!