ad ld

Wednesday, October 27, 2010

Dora Punya Pasal, X Makan Pun X Pe

Salam.. Spt biasa, setiap sabtu n selasa ada pasar malam kt taman ria, mmg best ada mcm2 kt situ. Dlu tiap kali gi, my hubby je nk turun, mama n hanim stay dlm kete, papa akan bli menu biasa mcm sate, burger, sosej, kopok lekor, nasi kerabu dlm masa 15 minit je. X mau sesak2 coz nti susah nk blk jln jem..Tp skang ni, cik hanim dh mcm wajib turun skali gara2 si Dora tu. Dri jauh pn mmg dh nmpk si penjual belon tu, mcm2 ada, Dora, Pooh, Spongebob, Upin Ipin n many more lah.. RM7 setiap satu...huhu..


Yg x tahan nya belon tu jangka hayat pendek je, 2-3 hari dh k.o..alahai.. Skang ni hanim siap cakap, papa x beli apa2 utk hanim pn xpe, tp janji tau bli Dora tu.. - Makan Dora je lah hanim setiap minggu klu hari pasar mlm..kui3..


Cakkk!!!!! Yuhuuu, Hanim kt sini la...hehehe...

10 comments:

BIONIC WOMEN said...

hahahha..hanim2..
mahal kan skang belon nih..dulu beli kat pasar malam kat rompin pahang, rm3 jer, pastu beli kat pasar malam tere, rm5..bebaru ni g antar mak sedar g haji dowang jual kat kompleks tabung haji tuh rm7...ingatkan kat situ jer mahal

cik fiza said...

hanim dan dora tak dapat dipisahkan :) so cute..

mamaaerish@eb said...

bdk2 mmg gitu la kan?... aduyai... main jerk kejernyer... hmmmm

Kancilbiru said...

nanti kalau dah kempis belon tu nangis tak? hehehe

Mamamya said...

samalah dgn anak2 lia...klu pi pasar mlm pantang nampak org jual belon ni...mahal lak tu..( 1 RM5) klu 2 org dah RM10....

sesekali layankan juga...tp x blh la nak selalu kan....

SyidaGorjes said...

aqid pun kadang2 minta belon ni.tapi cakap je "tak jual".

mamasya said...

Salam mamaHanim..

HAnim peminta Dora..Syakirah kecik lagi..belum pandai..tp dia suka Upin Ipin spt abg2nya. week end hari tu pun beli di pameran..RM5 satu kat sini...beli 3. tulah ni dah mula nak lembik..mmg pendek jangka hayat..

Cik Cyida said...

hanim & dora sama2 cutelaa..

hanim comellaaa..

kak; kimslm kt hanim ye!

LYaFRINA said...

comel.....

Lelord said...

ishhh montok btul hanim ni