ad ld

Tuesday, November 9, 2010

Agaknya Dh Boleh Buka Cyber Cafe Tak?

Salam..Uols penah ada cita2 nk buka bisnes sndri? Bg mama, angan2 tu tetap ada tp x tau bila..hehe.. Bila dlm kuliah, bukan main brainwash bebudak suh setting bisnes, ngajar ekonomi katakan..

Penah gak dorg tya,' Skang ni puan running bisnes apa? Wooo byk laser itu budak kan, brani btul dia..ahaks.. "Ok2, u nk tahu? Firstly, get ur diploma or degree, then i'll let u know about it".. kui3..

Ekceli picca ni disnap masa my younger sister dtg umah. Dtg melepak dgn anak sedara kesayangannya lah cik hanim tu. Then bawak ronda2 weekend, terjah kedai elektrik coz my hubby nk survey set walkie talkie utk kt site, tup2 laptop yg dibelinya.

Gara2 my sister sebut nk guna lappy coz byk assignment skang ni, tetiba hubby tya,'Nak pakai bilo? Smbil sengih dia jwb,' Klu buleh, loni pun nok'..  Bertuah punya adik. Then hubby suggest ambik Compaq la, sama dgn my new lappy last 2 month.

Mama tya la si achik tu, 'Ada duit ke nk laptop nih?' - Ada, tp x cukup lg, ada 'org tu' kena top up la skit.. - Kan dh kena. 'akak' jugak lah yg kena derma tu..uhuk..

Seb baik abang ipar dia tu sudi swipe card, klu x tunggu la smp cukup duit bru bleh beli.. Kuar je kedai tu, mama bg sepotong ayat utk hubby,' Be, klu guna kad tu bli rantai bru pn bleh kan? - Arrrr!!!! Laki aku dh jeling dahhhhh..huhuu..

-- Hanim pn dpt lappy bru gak tu.. Family celik IT kan..

10 comments:

Nia said...

tapi kalau bukak cyber cafe, budak2 sekrg ni suka main online game je..huhu..rosak pc asyik nak download game.

Ena said...

dulu lappy hanya yg berduit lebih je yg guna.. selebihnya guna je la pc.. tapi skrg nie.. pc hanya di opis je.. kalo kuar p mana2 semua pakat bawak lappy.. bertambah sungguh kemajuan tu!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bak mai seketui lappy eheheh

yelah, sy dulu2 masa belajar pon akak n abg la jd bahana...ahdik mintak mcm2. wakakaka..kakak n abg redha ajela..:-)

Mama Hanim said...

Nia: hehe btul tu.. mmg budak2 je penuh kt cyber cafe skang ni, x brp elok la cmtu kan..

Mama Hanim said...

Ena: zaman ngaji dlu, kenal pc je, bli pn saiz besar giler.. skang ni student selamba je bw lappy dlm kelas kan.. advanced btul..

Mama Hanim said...

rose: tu la pasal.. yg jd adik gak best kan..huhu..

princeduyong said...

hehe....dah mmg boleh la tu...family cyber..

idah @mama izzya said...

olo comey bersusun lappy yek..bleh sgt nak bukak cc tu

SyidaGorjes said...

ada yg nak didermakan x?hehehehe

BIONIC WOMEN said...

nak lappy baru jugak..huhhuhuu
lappy ni hak milik kerajaan..hahahahha..kantoi disitu