ad ld

Tuesday, April 27, 2010

STOK GULA - APA MASALAHNYA?

Salam.. Uols tgk berita td? Pasal gula x cukup kt Kedah n Perlis tu.. Heran btul, Kedah especially SP ni berjiran je dgn Seberang Prai. Brand Gula Prai tu kilang dia kt situ la. Tp nape lak stok bleh jd problem kt sini? Sama gak dgn Perlis. Semua tahu ladang tebu terbesar Malaysia ada kt Chuping Perlis tu kan. So apa masalah sebenarnya?

Selalu je jd cmtu, boring btul. Bleh bli 1paket sorg je, apa daaa.. Mmg dri other side thinking bleh la kata kurangkan penggunaan gula baik utk kesihatan kan. Tp klu dh makanan minuman dh x ikut standard biasa, sape nk tadah telinga bila laki aku bising.. Aku la jugak kan.. Wakakaka.. Standard la, apa2 food beverages made in Kelate tentulah mesti manis a.k.a lori gula terbalik depan umah la..huhu.. X reti2, sndri mau ingat la.

9 comments:

Zaidah said...

diorang nak naikkan harge gulalah tu...dari sudut lain plak..kuranglah skit orang yang kena diabetis...

T.u.Y.a said...

Tuya tengok berita tadi kak..
belah Utara yang teruk x de gula kan..
kosong licin kilang pengedarnya tu..huhuhuhu..

bgtau en.eri tu,kurangkan gula dalam makanan..tambahkan gula dalam senyuman..kui kui kui..
sama je la kak,asben Tuya pun made in Klate kan..merasa!!!!hehehhehe

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

emmm kat putrajaya nie pun kat kedai mamak presint 9 nie kan siap tulis kat tempat gula tuh.. '1 pelanggan 1 gula'

masa memula nampak tuh.. errrkkkkk

dah tu diletakkan je 1 bungkus je gula.. emmmm mie pun walau pun gula manyak g kat umah sebabnya baru beli tapi lain jenama dari gula prai tuh.. tp kalau selain gula prai tuh kan.. tak best laa.. mcm terlampau halus....

macam gula nak tabur kat donut..
memang tak best langsung kalau gula camtuh.. addooiiiihhh apa masalah ek pasal gula???

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

tu la heran..perlis tmpt tebu tp tak cukup..diorg wat pa ngan gula tu..

Nieza Ishak said...

naik rege la apo lagik ...


boring betul ..
gaji tak naik2 pulak ..haihhh

Mama Hanim said...

Zaidah: tu la, pepun semua ada pro n kontra dia kan..

Mama Hanim said...

Tuya: huhu..mmg byk kali dh kes gula cmtu.. bila nk sttle la..

sesape yg ada kaitan dgn made in kelate tu tau la tuya kan..hehe..

Mama Hanim said...

mimie: tu la, mana2 area pn sama kot cuma x la kritikal mcm area utara.

gula prai yg plg ok rasanya, x halus sgt kan.. heran btul kes gula nih..

fiza: mmg heran dgn situasi tu. siap dkt dgn kilang gula tp xde stok.. apa kes la..

Mama Hanim said...

Nieza: mmg reti nk naikkan rege je kan.. nk untung je..
tu la, gaji x naik pn rege naik.
gaji naik lgi la rege naik gak.. fening2..