ad ld

Wednesday, April 28, 2010

Cuti Ku Dh Approve - BLK KG LA

Salam.. Cmne mood uols hari ni, ok ke? I happy je pepagi ni coz smp je kt ofis td tau2 cuti dh approve. Walaweh, esok ambo dh start cuti la, jgn jeles uols..huhu.. So esk blk kg la. Padahal bru sebulan x blk kg tp rasa mcm dh lama je. Thn 2010 ni catat rekod rasanya coz every month blk kg. Suka hati sgt everytime dpt tgk wajah Ma Abah n adik beradik di kg. Satu kenikmatan x terhingga dari Allah, syukur Alhamdulillah.

Bab cuti cmni kdg2 ada gak yg jenis kaki haru. Penah dlu ada suara2 sumbang,' Eh u ni kan asal cuti je blk kg kan. X de ke rasa nk tgk tempat lain, melancong ke? Jiwa kg la.
I: Hehehe.. mmg I jiwa kg kot. Sbb slalu teringat kt mak bapak kan. Tp x rugi rasanya, kita cuba bt hati org tua gembira bila kita blk kg. Selagi hayat mereka ada, tp bila dorg dh xde, kot2 tgk tangga umah pn dh nangis dh kan.

I cer kt hubby, trus tya dia tu perantau mcm kita ke? Duk umah sndri or mak bapak? Or mmg dia bli umah sbelah umah mak bapak dia? Perghh.. berderet soklan hubby.
Klu dia ada kaitan dgn mana2 tu, x yah cakap byk la. Dia patut syukur dpt dkt dgn org tua, so jgn nk provok. Tp klu dia pn merantau mcm kita, suka hati dia lah. Cuma kena igt, kita xleh tongkat langit, masa tetap berlalu je. Bila dorg dh xde, si anak gi lah nk gi mana pn dlm dunia ni, nk naik ke langit mana pn boleh dh.

Mmg I nangis dgr ayat2 laki ku itu. Huk..huk.. Terima kasih Abe..

6 comments:

A D I A said...

mamahanim orang kelantan ke (teka je), my hubby orang sana tapi parents and grandma duk KL, still family dia akan balik sana jenguk kg halaman hehe. tak kisah la, balik kg pun kira bercuti kan. enjoy je balik sana makan best2.

Ena said...

wahhhhhhh..

bestnyerr leh balik kg.. nak ikutttttttttt.. hehehe

ena dah 2 bulan dah tak balik.. huhu..
rindu la..

nasib baik rajin calling2..

Mama Hanim said...

Adia: yes zerrr.. ambo kelate mari ye..hehe..
tu la, walau jauh pegi, kg halaman tetap di hatiku..chewahh..

Ena: mesti la best dpt blk kg..hehe..

jom2 ikut, tp kena makan budu tau..ahaks..

Zaidah said...

kim salam ngan orang parents kat kampung tau...

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

best nya mama hanim nak balik kampung....

balik mana?? heheheheheehehehehe

miie dah lamaaaaaaa tak balik kampung...

almaklum la.. dah jadik student pjj nie... sabtu ahad kan ada class...

huhuhuhuh
nak balik chemor....
nak jumpa mak abah...
huhuhuh

tp dengar dengar lagik 2 minggu mereka nak dtg.. emmmmmmmmmmmmmmmm

cam menarikk jeee.. :D

Mama Hanim said...

Zaidah: Tq2..

Mimie: blk kelate la, huhu..

oo, best gak tu parents mimie nk gi umah. xpe la mimie, asal dpt jmp mak abah kan..