ad ld

Tuesday, April 20, 2010

PUAN, SAYA KRG FAHAM LA

Salam.. Hr ni lwt skit on9, nk kena settle a few thing about my students. Dh msk exam week ni, byk la student yg dtg jmp or call utk tya tips2 exam la konon. Xde makna nya lah nk tips klu uols x baca n faham btul2 apa yg dh I ajar.

Plg geram klu jenis yg suka absent, tp masa exam reti plak tunjuk muka. Mula lah bt muka seposen,' Puan, saya kurang faham la tajuk ni, bleh puan tlg explain skit utk saya. Maka secara automatiknya kau tadah lah telinga n jwpnya adalah,' Oh ye ke? Mcmana nk faham klu dh u slalu x dtg kelas kan. Mybe dh pandai sgt kot. Kasi panas skit telinga dia kan, tp pastu si lecturer ni still dgn ikhlas hati bagi fast track revision. Ye la, dh saat2 exam dkt gilerz esk lusa dh bru nk study. Aduyai, klu dorg dpt result teruk nti I jugak yg susah kan. Rekod cemerlang mesti dikekalkan, bru lah increment naik mencanak.. Wakakaka..

Ramai gak yg study hard. Walau dh byk kali I pesan, don't study hard but study smart ok. Subjek Ekonomi mmg byk benda nk kena igt, keluk2 la, term2 dia lg, teori x yah kata lah, mmg bleh berbuih otak klu nk hafal dlm masa singkat.. Huhu, sesungguhnya aku memahami keadaan uols wahai students ku..

Pepun, good luck for my students. Do the best, be the best. Ok, cau dlu..

8 comments:

Zaidah said...

zai suka subjek ekonomi...seronok sebab ade pengiraan n suka buat curve2 tu...buat betul n complete...bleh dapat full mark...

mamalieyna said...

lecturer ke..baru tau! ^_^..
selamat pagi puan! hikhik..all the tuk ur students! ^_^

LYaFRINA said...

waaa... lecturer k???

tiba2 kepala lya melewang k zaman dulo2...

" puan mcmnana nak kira ni?? puan blh x nak nota tajuk ni??.. hehehehe"

**last minute preparation puan!!!

Mama Hanim said...

Zaidah: oo zai pn minat ekonomi ekk.. mesti terrer tu..

Mama Hanim said...

mamalieyna: slmt pagi puan.. ehehe..tq2..

Mama Hanim said...

lyafrina: hehe, trademark masa student la tu kot.. saya dlu pn cmtu gak..hikhik22.. alamak tersasul..

GreenJade said...

ooo ngaja econ ke..1 of my feveret subject 1 tika dolu2..mmg best & steady! hehehe

**errr smash tuh cam pernah kene kat I la..muka kaki ponteng yg slalu cemerlkang gitu hahaha!!angkat bakul tuh...!! :)) **

Mama Hanim said...

Tinie: ooo minat ekon gak ye..bagus2..hehe..

xpe la klu jenis kaki ponteng tp result cemerlang tip top condisen mcm cik puan tinie.. yg x tahan klu result tu, alahai lu pikir la sendri..kuikui2..