ad ld

Sunday, April 25, 2010

FORM LHDN - Uols Dh Settle Ke ?

Salam.. Hari ni dh 25 April. Uols dh settle form income tax a.k.a LHDN? Due 30hb ni beb. Ada lbh kurang 5hari je lg tu. Jgn lupa plak uols, kan x pasal2 kena denda free, klu skit mcm RM10 tu ok la tp dgr cer mau makan ratus gak la..huhu..

Mybe ada kengkawan yg submit online je kan, senang tp ramai gak yg still suka berurusan cara manual, isi borang pakai pen then hantar kt LHDN terdekat. X kisahlah mana satu pilihan uols, janji settle b4 30hb ok.

Bru lps tya en.ery, katanya dh settle. Legaaaa.. padahal setiap tahun mmg dia pn yg tlg isi..Kuang kuang2..

Ok my pren, Hantar jgn x hantar ye..

8 comments:

jed_biru said...

sye x perlu byr lg..=P hehe

ARIFFDA said...

alamak, tak buat lagi .. huhu

Kancilbiru said...

sy tk perlu bayar lagi...lalala

Mama Hanim said...

jed biru: ok la tu, jimat la masa dpt buat benda lain kan..

Ariffda: cepat2, dh x byk masa lagi..

Mama Hanim said...

Kancilbiru: bila kena bayar nti jgn lupa tau..huhuhu..

unlisted_one said...

ahh,..blum buat lagi..tensen..tensen

Muhammad Adam Rayyan said...

alo nak tanya, kalau bab tanggungan suami/isteri tu, konpom ke bahagian tuntutan pelepasan rm3000 tu? tahun lepas daddy adam tak bubuh lah claim rm3000 tu. rugi la kalau betol.. huu!

Mama Hanim said...

unlisted one: cpt2 settlekan, nti makin tensen plak.. huhu..

MAR: x jelas gak, isi hentam kromo je.. ehehe..
Utk detail, baik refer terus LHDN. sori ye..