ad ld

Wednesday, September 1, 2010

Menu Berbuka Puasa Di Hari Merdeka

Salam.. Dh 22 hari kita dlm bulan Ramadhan yg mulia ini. Sekejap je masa berlalu kan. Suasana Hari Raya pn makin terasa bila berada di 10 hari terakhir puasa cmni. Uols dh siap semua ke preparation utk raya? Jgn tuggu last minute mlm raya plak, alamak haru la..huhu.. Hari ni rasa lain mcm skit, mybe penat kot semlm 4jam ronda2 terjah2 hotspot sekitar SP ni. Mmg semua tempat penuh dgn lautan manusia, yg lawak tu tpt yg biasa lengang workers lbh ramai dri customer pn kebaboom gak. Crowded gilerzzzz..

Hanim yg aktif kt 1st venue tu tetiba mitak nk duduk dlm troli je bila smp 2nd shopping mall, penat katanya..Alahai sian doter mama nih. Xpe2, semua preparation utk raya pertama dh settle. Utk raya kedua n ketiga plak kena tgk keadaan 'cuaca' Papa Hanim dlu, bukan senang nk ajak dia terjah tpt2 crowded cmtu..huhu..
Blk umah penat2 cmtu mmg dugaan btul bila tgk Hanim makan aiskrim..perhh..coobaaaannn.. Seb baik x lama dh nk buka puasa. Then kuar lg cari2 kedai yg best utk berbuka puasa, n hasilnya:


 Ikan Masak Masam Manis..walaweh.. best btul.. Ada Ayam Goreng Biasa utk Papa.


Sambal penambah selera wajib ada, yg bulat2 tu Sotong Goreng Celup Tepung utk Hanim, mmg mables..


Tomyam Campur utk mama.. Semua menu sgt2 best, tq papa lain kali kita dtg lagi ye..hehe..

9 comments:

Ena said...

heheh.. harus la makan sesedapnya selepas penat berpusing2.. ;D

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

sdapnyer.........:)) akk raya kelate ekkkk ?

Mama Hanim said...

Ena: btul tu..hehe..

Mama Hanim said...

Amy: semesti nya raya di kelate.. zaman duk U pn x penah miss ok..hehe..

mamalieyna said...

banyaknya menu..cam lepas geram je..hehe..tp lately ni terasa sket kepenatan n kelaparan..huhu..cuaca pun tak menentu, jap panas, jap hujan lebat..

mamalieyna said...

hikhik..cian hanim ye, tau pulak penat kali ni..=P

Kancilbiru said...

wah wah wah...sedapnya.........

Mama Hanim said...

mamalieyna: hehe bg chance la sesekali makan byk, penat berjalan katakan..
btul tu eina, cuaca kt kedah ni pn on off je, kdg2 kul 8am pn dh panas mcm tghari..terasa bahang..

tu la, rasa kesian plak tgk hanim duk dlm troli je pastu..penat btul la tu..huhu..

Mama Hanim said...

Kancilbiru: nti blk sp wajib try tau..hehe..