ad ld

Tuesday, May 3, 2011

Cinta Itu Semakin Mekar Di Kota Bharu, Chewahhh

Assalamualaikum. Masih lg kt Kota Bharu, new n3 lps 3 hari x online. Mmg bz 3 hari ni, Sabtu lepak je kt kg papa borak2 smbil mama berkolaborasi dgn MIL main masak2..hehe. Ahad plak kenduri umah mak sedara papa, menu dua ekor kambing tp seb baik ada gak ayam masak merah n ikan masin coz papa x makan kambing. Isnin semlm bru ada xtvt bebas meronda KB, Hanim x ikut coz duk kg mama. Sempat la imbau kembali memori zaman dating2 dlu, rasa muda 10 thn la jap, dulu jln bersama tp duk jauh2 kan x pasal2 kena tangkap, tp skang dpt flashback smbil pimpin tangan cmtu ..auwww heaven woo. Lalu plak depan sekolah menengah, betapa indahnya zaman mabuk cinta remaja 15 thn dulu. Semoga cinta pertama itu akan kekal bahagia selamanya, Amin.

Mmg kebtulan kot, merata KB asik dengar je lagu cinta Dadali -Di saat Aku Mencintaimu. Pasar tani, pasar mlm, shopping malls, Radio Manis FM n Radio Kelantan 'demam' lagu tu beb. Budak2 yg tgh jln2 pn asik bersiul lagu tu gak. Jd fenomena dh..Perhhh. Tangkap leleh itu lagu daaaa. X caya? Nti try dgr k..hehe.

Jln2 kt pasar pagi Flat Buluh Kubu, happening mcm2 benda ada murah giler plak tu. Terembat 7 helai tudung kt situ, papa hanya mampu geleng kepala je lah. Pastu terliur tgk doyan, 5 biji RM31. Terpaksa la papa dgn macho nya bt mcm iklan panadol yg pikul tong gas atas bahu tu, bw doyan ke kete parking jauh. Tp berbaloi sbb doyan itu mmg mables isinya. Tgk sini ye.


Kota Bharu di hati ku. Bila la nk dpt pindah keje blk kg ni? Bestkan kalo dpt keje di negeri sendri, dpt tgk selalu wajah ma abah dan org2 kesayangan kita, btul x uols?

6 comments:

Ena said...

wohaaaaaaaaaaaaa...

kecur liur tgk durian tu.. adeihhh!!

diana said...

nak durian jugak la ..
malam ni kita makan durian sama2 ye..
dalam mimpi..
heheheh

♥MiZz-siHa♥ said...

asyik tgk durian dlm blog je..teringin nak mkn jgk la..hehe

Hamizah said...

rindunya klate..huhu

GreenJade said...

skali-skala flash back zaman moda2 mmg syok la Wani..muka pon ada manis..ada senyum gitu :D

err..ade homework utk Wani nih..gi ler jengok2 blog ai..ehhehe

amal said...

duduk kampung mmg bes!!