ad ld

Tuesday, May 31, 2011

Esok Balik Kampung, Bestnya

As salam. Start khamis lps musim kenduri tiba lg. Hari puncak plak sabtu n ahad, ada 3-4 tempat, x larat nk isi wooo. Lusa pun ada kenduri kt kg, Kelate nun. Maknanya blk kg la kan. Semlm n hari ni kebizian settle apa patut coz esk dh cuti, blk kg ho ho ho. Musim cuti sekolah cmni kt kelate x yah cer la, mesti jammed yg amat lah dlm bandar tu. Kalo biasa 30minit dri kg papa gi kg mama, penah jd 1jam 45minit waktu cuti dlu. Kebtulan plak sabtu ni 4 jun P.H kan, ramai cuti makin crowded dipenuhi kenderaan plat luar anak kelate di perantauan, bleh kata mcm musim raya. huhu.

Kalo dri arah utara x kira dri perlis penang or kedah, semua lalu jln grik-kb je. Mmg bleh tgk semua hentian penuh dgn org ramai, nk gi toilet pn kena Q la. Sesape yg baru 1st time nk feel lalu situ, dinasihatkan isi minyak full tank coz lps stesen minyak di Grik, next station di Batu Melintang 60-70km dri situ. Dulu ada satu di Tasik Banding tp dh demolish. Sape yg x alert pasal minyak maybe nangis tak berlagu la jawabnya.kih3..

Itu saja fakta n auta hr ni ye. Jmp lg k.

2 comments:

diana said...

selalu ye balik kampung..
bestnya..
saya balik kampung setahun 2,3 kali je..
heheh

ieda said...

huwa2 .. slow bawak kete dik .. musimm cuti sek nie banyak kenduri kendara .. semua nak kena penuhi undangan .. ekkeke slow2 makan jugeee :))