ad ld

Monday, May 16, 2011

Taman Jubli Hot Spot Hari Minggu Di Sg Petani

Keje minggu lps sgt bz, so weekend digunakan utk rehat n masa berkualiti bersama family la kan. Hanim mitak nk gi playground katanya. Terus ke Taman Jubli spt biasa cuma ada extra skit coz bw bekal makanan n tikar utk lepak2 kt situ.

Cuaca sgt indah di pagi hari, x panas sgt coz mlm sblm tu hujan lebat lps brp lama ntah x hujan. Smp sana terus je cari port. Papa Hanim pilih dekat kolam view menarik n byk pokok sejuk je mata memandang katanya.

Pastu tunggu apa lg, rasmi bekal la. Bawa sandwich, kerepek ubi n tembikai susu je. Dh abis tu bru mula xtvt bakar kalori plak.


Taman ni luas, byk peralatan mainan utk kanak2, bleh gak tgk haiwan mcm helang, arnab n rusa dlm kurungan kt situ. Setakat nk abiskan masa sejam dua tu mmg x terasa lah.




Happy je Hanim dpt main sakan kt playground tu. Dia akan tido mlm lbh awal n nyenyak bila slalu beriadah penat cmtu kata papa hanim. Maka lbh senang lah papa nk kuar gi main futsal mlm2 kan, itulah motifnya..huhu.. Redha je lah.

5 comments:

SyidaGorjes said...

kalau hanim tak tido awal, papa tak bole main futsal ke?hihi

Mama Hanim said...

Syidagorjes: Kalo Hanim x tido, mesti dia nk ikut skali papa gi futsal. X dpt la papa dia 'berfoya foya' lama sgt kt luar tu..huhu..

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan.. saya follow blog awak.. mai la singgah dan follow.. oh ye.. happy teachers day

ieda said...

best kan dpt bawak anak2 ke taman kalau time2 cuti nie .. ermm akak x plan nak kemana2 punn petang nie huhuhu

A D I A said...

bijak2, kasi hanim penat dulu so that malam lena and tido awal sikit dia tido ye. siapa pakai baju biru tu?