ad ld

Wednesday, May 11, 2011

Sate Ikan a.k.a Lot Ceng Yang Mables

Lewat bersiaran hr ni. Meeting dri pagi lagi huhu. Ni baru lega skit, x yah cer panjang la jom kita tgk sate ikan a.k.a lotceng yg mables di Kelate nun. Mcm biasa la boleh kata tiap kali blk kg mesti cari lotceng ni. Paling best yg jual kt depan Pasar Siti Khadijah, kuah pn mmg tip top condition lah kata org..hehe.

Cuma harga dh naik dri 10sen ke 20sen satu. Hari tu masa rege 10sen, my hubby beli RM20, mmg byk giler siap kena bebel dgn customer lain coz dorg lama kena Q lps tu. kih3.

Ada sorg makcik tu tya,' Aloss byknya demo beli, abis ko tu? Hubby jwb,' Abis tu tentu doh mokcik, kito duk kedah payoh nk jupo ni, beli ni kira lps geram lah. Jgn maroh belako deh.

Picca ni snap kt umah. Masa dlm kete pn dh belasah ntah brp cucuk dh. Mmg sedap beb, uols gi Kelate wajib try makan ni ye. Highly recommended tu. Sesape yg penah makan sate ikan ni, setuju x benda ni sedap? hehe.

-- (Gambar) Majlis Perkahwinan Fazren Rafi Pelakon Spa Q
-- (Gambar) Kemalangan Ngeri 3 Maut Wira Bertembung Lori Di Port Dickson N9

8 comments:

Sofya said...

pernah makan satay ikan ni..
masa tu kecil2 lagi..org kelantan naik motor keliling kampung jual satay ni.. sedap! ada kuah manis, ada kuah pedas.. nak mix pun boleh..

Ena said...

sedap!

ena kalo balik kg mesti cari tu kak.. yum yum..

Bionic women said...

ooohhhh..tidak...kejam nyerrrrr...

perasaan utk pulang ke kampung semakin membuak2..

SyidaGorjes said...

mana nak cri benda ni kat kl nih?
nan ado.

diana said...

tak pernah makan..
kenapa orang kelantan tak buka bisnes ni
kat luar kelantan..
mesti masyuk habis la..

CatlinaFly said...

sedapnye lok ching

♥MiZz-siHa♥ said...

sedap!sate nie kecik2 je bal2 die kan..hehe

etiey.com© said...

aduhaiiii memang sedap! giler suka kalo balik kampung, memang kalau kebetulan ada org jual.. sekali belik rm10