ad ld

Thursday, May 5, 2011

Kampung Ku Diserang Ketam!!!!

Assalamualaikum. Uols penah tgk org tangkap ketam secara live? Masa kt kg kebtulan musim ketam kot, sbb bleh kata setiap mlm ada xtvt kaum lelaki gi pasang alat utk menangkap ketam tu. Pastu pagi2 gi tgk plak hasilnya. Ni namanya ketam nipah, dulu x femes sgt tp lps timbul khabar angin ketam jenis ni ada 'power' lwn denggi, tetiba je permintaan byk giler n jgn terkejut harga nya skang lbh krg RM20/kg ok.




Uols agak2 brp harga 4 ekor ketam tu? Lbh 20 hengget tu beb. Blk kg last week hari hari dpt makan ketam, walaweh. hehe.

-- Karimah Mati Ditikam Tunang Di Bukit Mertajam P Pinang
-- (Gambar) Kereta Rempuh Rumah Di Jln Magazine George Town P Pinang

11 comments:

Jijahh @ f.k said...

Jijah tak pernah lagi makan ketam tu ....

etiey.com© said...

sanagt sedap masak lemak cili api!

baincardin said...

fresh lagi tu....

Ena said...

sedapnya ketam.. dah terasa kat tekak ni.. adeiiiihh

makdara TERdiva said...

tak reti masak ketam

pun tak reti nak makan ketam

failed!

grrrrrrr

SyidaGorjes said...

ketam merbahaya.walaupun yg dah dimasak sbb pernah ada insident tercucuk sepit ketam sampai jari berdarah.
lebih selemat kalau makan fillet je.

diana said...

rebus saja pun best!!!

GreenJade said...

besh nyeeee...!! kalu kat keyhell perghhh..mahai yu

egypt dzulkarnain said...

kita bakor je~~~~ wvwn sy allergic ketam..ni kalo mkn ni..silap hari buulan bibir jadi cam angelina jolie,,,hehe

Bionic women said...

ketam nipah ni kat kampung kita xder nilai..tiap2 hari ada..tapi skrang ni bukan men lagi mecanak naik harganya..hehe..

kita lagi suka ketam laut..abah kita kata dah musim skrang

~ain said...

ketam nipah ni dua alam.. kalau tak silap, tak leh makan...