Thursday, January 10, 2013

Mee Udang Sedap Sg Petani @ D'King Mee Udang

Mee udang banyak dijual di Sg Petani dan antara yang best di D'King Mee Udang Banjir. Memang sedap beb. Boleh kata hampir setiap minggu ke situ, Hanim pun suka sbb ada udang besar2 dlm mee n byk plak tu. Walaupun Mee Udang Pulau Sayak Pantai Merdeka yg paling power setakat ni , tp agak jauh nk pegi woo, D'King ni plak tepi jalan laluan balik keje..hehe.


Ekceli ni masa Makngah my sister datang Kedah last month. Saja nak mai lepak dgn anak saudara dia cik Hanim tu 2-3 hari. Bukan main happy lagi Hanim tau M.ngah dia nk datang. Macam2 dia plan nk buat dgn M.ngah, nak main masak2 la, nak baca buku cerita hadiah besday la n paling x tahan ayat dia, Nak bawa m.ngah gi jalan2..kih3.


1st day M.ngah smp terus bawa gi makan mee udang ni. Memang mabelesss katanya, xde kat K.L. Ehh boleh buat testimoni tu..hehe. Mee udang untuk 4 orang + 2 jus epal + 1 horlick harganya x sampai pun RM50. Murah kan?

Sesape yg sampai SP, boleh la try ni. Lokasi lepas kuar tol SP Selatan, dekat dgn Giant. Nak parking pun senang. Wah dah macam buat iklan free dah kan. kui3.

-- D King Mee Udang Banjir Sg Petani
-- Mee Udang Pulau Sayak Kuala Muda, Sedap Dan Murah

13 comments:

-Sara- said...

alaaa dh tgh lapar nii :(

A D I A said...

wuwuw m fav i mee udang. paling suka mee udang sg dua, penang. tapi mahl. btw hanim nampak slim ek? ke teknik angel amik gambar tu.

pena rozie said...

Huk3.... Br blk dr sg petani. X sempat nak mkn lak tu

Mama Hanim said...

Sara: hehe.. sabar je lah ye..

Mama Hanim said...

ADIA: Mee udang sg dua mmg femes.. D'King baru buka tp femes skang ni kat sini.

Hanim mmg slim skit since masuk tadika dulu.. byk xtvt kt school kot..hehe.

Mama Hanim said...

Pena Rozie: aiyakkk rugi tu x sempat try mee udang..hehe.. Xpe2 ada rezeki lain kali plak la tu kan..

GreenJade said...

wiiii murah nyeee...i loikeee...nakkkkkk

tgk gamba je dh tau sodap..terus tekak meronta2 ekekekke

Kniedaz said...

xpenah pi lagi ni...nanti bila gi SP boleh la singgah

Mama Hanim said...

GreenJade: tggu apa lagi, jom mai sp pekena mee udang ni..hehe.

Mama Hanim said...

Kniedaz: Penaga x jauh sgt dh tu dgn sp kan.. boleh la datang try..hehe.

Mohd Zaini Bin Zainal said...

Jom..pakat2 mai.cawangan kal klang sentral klang dh buka..powerrrr...

Mohd Zaini Bin Zainal said...

Jom..pakat2 mai.cawangan kal klang sentral klang dh buka..powerrrr...

Mohd Zaini Bin Zainal said...

Jom..pakat2 mai.cawangan kal klang sentral klang dh buka..powerrrr...