ad ld

Tuesday, January 15, 2013

Ibu Mengandung Mengidam Durian Belanda

Alhamdulillah dah dapat makan durian belanda ni di saat fenomena durian crepe kan. hehe. Sebenarnya timbul keinginan nak makan durian belanda ni lepas baca beberapa artikel pasal kebaikan durian belanda dari segi kesihatan. Masa tu kat ofis, terus call my hubby minta kat dia,' Nanti kalo ada org jual durian belanda tlg beli Be'.


Agak lama gak misi mencari benda tu, byk gak la kuar masuk shopping malls, pasar tani, pasar malam tapi xde jugak. Balik kampung Kelantan pun belum ada, maybe luar musim kot. Tak la beria sangat pun tapi selalu gak teringat..boleh tak cmtu? Hehe.

Akhirnya rezeki merasai durian belanda datang jua. Masa tu on the way ke ofis, tetiba hubby cakap,'Tu durian belanda kan, bila plak ada org jual buah kt situ? Ha a la, tu lah durian belanda, bestnya Alhamdulillah dh jumpa.

Masa beli tu sempat la tya pakcik tu,' Bila pakcik start jual kat sini, x penah jmp pun sblm ni? Pakcik tu jawab,'Baru start semalam'. Betulla kata orang kan, kalo dh memang rezeki kita lambat ke cepat ke dapat la tu. Alhamdulillah.

-- RM14 sekilo, mmg best dpt makan ni, berbaloi baloi gitu..hehe.

8 comments:

Kniedaz said...

sedapnya....lama tak makan..saya pulak kena cari lepas ni hehehe

Mama Hanim said...

Kniedaz: sedap kan.. masa musim nya senang la jumpa..kalo x jenuh gak cari..huhu..

-Sara- said...

tetibe kita yg xmengndung ni pon teringin..hihikk

GreenJade said...

Alhamdulillah..dpt jua akhirnya..dah week ke berapa Wani? tk care ya

feveret ni..pun mcm bermusim..kat sini kalu ade musim dia..kemain tergolek2 jual kat pasar besar borong.

JaSSNaNi said...

sedap durian belanda ni.. skrg bleh dapat kat R&R mana2 dh.. durian belanda ni dulu makan cicah kicap.. hehehehe

Mama Hanim said...

Sara: hehe.. dapatkan di kedai berhampiran anda dgn segera..kih3..

Mama Hanim said...

GreenJade: tu la, dh dpt makan..hehe. Skang dh 32weeks..huhu..

take care, u too tinie..tq.

Mama Hanim said...

jassnani: mmg sedap kan.. tu la, hari tu gi k.l, mmg boleh kata semua RnR ada jual durian belanda, import punya..