ad ld

Tuesday, August 18, 2009

SILA2..TAMBAH2..

Salam uols.. Dh selasa hr ni ye, cpt je masa berlalu. Esok lusa dh nk sambut Ramadhan.. Bestnya berada di bulan keberkatan.
On d'way balik keje semlm, napok dh byk khemah n tapak pasar Ramadhan dh siap. Cmne bisnes mereka ye tahun ni, ye lah maybe jualan agak terjejas dgn keadaan org ramai berhati hati skang ni.

Teringin gak nk singgah tgk, tp En.Ery kata balik terus je lah, Hanim napok cm ngantuk sgt dh tu. Yo ko Be? Ke takut Syg shopping dgn 'bijak'? hehe..
Smp umah, hormon rajin tetiba dtg. Rasa nk masak menu baru la hr ni. Tp apa ekk? Tya Papa,' Be, nok make gapo hr ni? Jwbnya,' Gapo2 je lah, tp kena ada sayur'. Ok, Abe tggu jap ekk..

-- Bahan2 nya ialah :



-- Hasilnya :
Gulai ayam n sayur perisa udang & fishball.. Hentam je lah..hehe..



--> Sila lah uols..Tambah2 nasi tu..kuikui2..

17 comments:

puterikurekure said...

yang simple tu la yang the best tau!
nyammm2!!!

Aliza said...

sy pon wak gulai aye kemarin...ada sambal belacan, br selera nak make..heheh...tahun ni rasonya, tak pegi mano doh ke pasar ramadhan...Takutttt...

MuMMy 2 Haqq said...

hahaha..sama je ngan suami sy. masak le ape2 pun janji ade sayo!

Maswani said...

puteri.. betul tu intan.. simple je, janji licin.. senang la nk basuh pinggan..huhu..

Maswani said...

Aliza.. emm,sedap tu ada sambal belace gak..yummy..
tu la, napok gayo masak sendiri je lah, xleh gi ronda2 kt pasar ramadhan doh..huhu..

--> timo kasih sudi mari sini..)

Maswani said...

Mummy 2 Haqq.. sama la tu arni, mujur dpt jenis yg makan baik kan, masak apa pun telan je..hehe..

GreenJade said...

hormon 'selera' pon maghi nihh.. :p

xpe satgi sy bawok pingge kosong deh..siap mangkok tamboh skali..tih tih tih

Maswani said...

Tinie..ya,sila2.. dtg melenggang je xpe, semua dh siap..tggu utk di ranggos je..hehe..

kuIna LadyInRed said...

klu bulan posa tayang mcm nie sure terliur...

Maswani said...

kuina.. di bulan puasa, tayangan cmni akan disertakan amaran agar tdk mengganggu fokus puasa sekalian..hehe..

mumy said...

nyum..nyum...

khaLifah feDi said...

sedapnyer.......!!!

sepinggan pun x cukup nie..hee~

Izan said...

wow... sedapnya...

mun-e said...

laparrrrrrrrr..

hhuhuhu

Maswani said...

mumy.. jom2..sila2..hehe..

KF.. sedap ke? boleh la..hehe..
x cukup sepinggan tambah lagi..sila2..

Izan.. boleh la,stakat nk isi perut..hehe..

Mun-e.. jom lah, makan sama2..huhu..

oneyani said...

uish sedap ngoti tu..(macam brand budu lok)

mmg feberet yani gulai ayam..nk sket..ehhehe

Maswani said...

Yani..napok je sedap kot, tp rasa blum tentu la..haha..

make gulai ayam dgn budu mmg best..kihkih2..