ad ld

Friday, August 28, 2009

MENU RINGAN JE


Ptg td masak lg.. Tp menu yg simple je. Ntah nape suka sgt masak skang ni, nk suh laki makin sayang kot..hehe..
Mmm, lauk ayam wajib ada walau dlm apa bentuk pn coz Papa n Hanim mmg fanatik ayam. So, I goreng ayam la. Pastu bt sayur campur sotong, udang n fishball. Kami mmg suka seafood cmni.


Semua yg I masak Papa kata sedap. Penah gak check dustbin kot2 dia buang ke time I x tgk kan, tp xde la plok..huhu. Cuma yg pasti, Papa kata I still blom bleh lwn skill mak I masak tp dh ada improvement lately. Cabaran tu n mmg diakui I masih level belajar, jauh lg dgn skill mak I tu.
Just think positive. Nasib baik dia compare dgn skill mak I, boleh lg I tya tips masak dgn mak kan, tp kalo dia kata nk I masak mcm skill mak dia, alamak jenuh la I menuntut ilmu dgn mak mertua kan. Jatuh la saham beb..huhu..

Tp bila Papa tingat kg, mmg dia suh I masak menu masa dia kecik2 dulu. Time tu I kena cl mak mertua la tya resepi kan.. MIL I penah kata yg Papa agak cerewet bab makan, nasib baik dpt bini suka n pandai masak..
Huhu, vangga giler kawe masa tu..kuikui2..

9 comments:

imanshah said...

Haha, macam budak2 sekolah saya, sangat suka ayam, kalau ikan depa pakat2 g makan kat kantin, tak makan di sewan makan..huhu

GreenJade said...

tul tuh Wani..air tgn isteri mngeratkan lg ksh-syg suami..cut & paste kata2 org tua2 hehehe

so..moral of the stori,nk bg laki saye mu lelebih masok lah sll utk laki mu hehehe

go go caiyok!! mesia boley..!! hehe :D

**er..xceli maghi nk tapau ayam goreng nih..hik3 :p**

kuIna LadyInRed said...

air tangan isteri mesti la sedap...

Maswani said...

Imanshah.. hehe, tu la.. ayam mmg fevret ramai org kan..

Maswani said...

Tinie.. btul kan, tau xpe..hehe..
kena masak sokmo la pasni..

nk tapau ekk? bleh sgt la..hehe..

Maswani said...

Kuina.. stuju sgt dgn statement tu..hehe..

comey_lote said...

hahaha...sanggup tu gi tengok dlm dustbin!
tahniah sbb dpt pujian dr cik abe..kita ore tino nih sbnrnya sene jah, masok ikut selera dia...tok perlu masok solek2, tok perlu hok canggih2 kan...

Maswani said...

Ida.. hehe..kena check jugok la, kot2 saja dia kata sedap coz nok amik hati kita je kan..
bab kata iklan maggi, 'soal kata bleh bohong, tp soal makan x leh bohong'. huhu..

betul tu ida, masok je ikut selera dia, senang citer kan..

Emy Omar said...

Bagus..bagus..walaupun simple tapi tetap masak utk family kak..berkat air tangan isteri masak tu yang suami makin sayang tu wani