ad ld

Wednesday, August 5, 2009

MR.MAMA - DAY 2

Hari Kedua En.Ery dlm tempoh percubaan mnjaga doternya..
Kul 11.30am, I cl Papa,' Be, cmne Hanim, ok ke?

Papa : Ok je..Dia kan anok Papa..hehe..
I : Anok Mama la.. Dia duk bt gapo tuh?
Papa : Hanim, Mama cl nih, meh cakap dgn Mama..
Hanim : Ello Mama..Mama nok balik doh ko?
I : Dok lg syg, Mama work ni. Hanim duk bt gapo tu?
Hanim : Hanim duk main masak masak dgn Papa..
I : Hehe..Pandai ke Papa main masak2? Hanim masak apa?
Hanim : Papa pandai.. Hanim masak ayam, udang, sayoq pn ada. Papa dh makan byok. Mama nk tak?
I : Pandainya anok Mama..Nti simpan skit utk Mama tau,takot jd cm citer Batu Belah kan
Hanim : Ok..Nti Hanim simpan dlm peti ais tau..Syg Mama,muahh..
I : Ok, tq Hanim. Mama pn syg Hanim jugok,muahh.. Bagi hp kt Papa plok.
Papa : Lgmano Mama,pandai tak Abe jago anok? Kiro lulus la tuh.. Jgn jeles u..Haha..
I : Buleh la..tp tu baru 20% jah..br hri ke-2..Byok lg kriteria kena penuh..hehe..

Papa : Ok, I take ur challenge..till days 7 ok..
I : Eleh..buleh ko? Xpo, kita tggu je..hihi..

Ekceli, masa Papa kata x mau hantar Hanim ke umah mok pengasuh n nk jaga Hanim selama seminggu hr tu, I dh tya Papa.. Betul ko Be? Buleh ko? Abe tido je lah kt umah, kita hantar je Hanim cm biasa..
Maybe Papa rasa tercabar kot bila dgr ayat psiko cmtu..kuikui..

Anyway, rasa hepi sgt bila Papa boleh layan doter dia men masak2 tu.. Ye lah, Papa tu mana ada xperience men cmtu, adik beradik Papa 6 org semuanya lelaki, mmg brutal lah.. Bila dh kawin n dpt baby girl lak, pandai2 la lembutkan skit diri tu. kahkah..

Tp Hanim pn ada gak perangai Papa dia, suka tgok bola, layan games Street Fighter. Kalo ada F1 kt tv, melopong la dua beranak tu depan tv. That's y Papa kata Hanim anok Papa.. Nasib baik masih ada sifat2 feminin si Hanim tu bila nk men masak2.haha2.. Sayang sgt anok Mama..muahh muahhhh...

10 comments:

puterikurekure said...

comelll!!!!!!!
suami pandai betul jaga anak ek. siap layan main masak2 lagi.
cayalah!

:)

GreenJade said...
This comment has been removed by the author.
GreenJade said...

ferghh bley thn ngasoh..bravo incek Ery..pasni bley wat full time pulok kuts wani kans kans..hik3 :p

mmg kebanggaan dpt somi yg rajin & pnyayang gini..heaven u.. :)

KUNTONG said...

سوامي مثالي :
suami mithali.

Maswani said...

Puteri... Layan je lah men masak2 pn, kalo x si Hanim tu nangis nti,dia gak yg susah..kuikui..

Comment deleted.. sape yg bt ni?

Maswani said...

Jade.. hahahaa... kembang semangkuk la itu En.Ery kalo tgok nih..kihkih..
Rajin n penyayang???? boleh la..hehe.

Kuntong.. suami mithali ye cmtu? Alhamdullillah..
Tq sudi dtg blog saya..

oneyani said...

ahahah mr.mama xtahan tu...

comel giler hanim..siap nk aruh mknan masuk dlm peti ais tu..ehhehe

yang paling best tibe2 keluo speaking kedoh 'sayoq'

Maswani said...

Yani.. hehe..mr.mama pengaruh tv la tu..

Hanim tu mmg cakap byk, ikut sape ntah..Mama n Papa dia ok je, rasanya lah kot..kuikui..

dh pengasuh org Kedah, slang pn campurlah. Siang habaq kedah, mlm kecek kelate..huhu..

ije said...

haha. nasib baik seimbang. brutal + feminin = hanim. sempoi habis!

Maswani said...

Ije..betul tu..
Hidup kita ni kena give n take, baru aman dunia..hehe..
ayat mcm bagus je kan..kuikui..