ad ld

Thursday, August 20, 2009

BERAS CAP KAMBING

Ptg td En.Ery agak moody.. I saja nk mengusik,' Hi Abe, napok moody je ni, nk period ko? Haha..Bajet nk bt lawak, tp aku hanya dijeling bagai si leopard yg lapar..Kuang2..

I tya lg,'Bakpo Be? Lamo dh ko tggu Syg kt dpn ni?
Papa: 'Dok eh, bru je smp. Xdok gapo, tensen meeting td jah.
I: Ooo..patut la. Dahi kerut je tuh..Relakslah, tensen bakpo Be? Problem ko?
Papa: Standardlah, manusia koya terrer. Pahtu menyusahkan orglah.
I: Sapo? bakpo nyo?

Papa: N***** tu lah. Ngaji degree bisnes tp koya tau blako hal engineering. Melayu boneka cino, gitu lah. Dh dlm plan tu siap dh tulis tank kna bt elevated utk pressure, dia bengong gi bt underground tu bakpo..

Pastu bla kita reject,suh bt smula ikut spec, reti plok sbut psl kos. Mmg tauke dia saja bt gitu, nk untung lbih, sbb tu dia bt keje hr cuti. Xdok consultant check. Dgn aku sori la bt gitu, mmg mu saja cari sakit. Aku xse dosa free.

I: Kontraktor cino suko bt gitu. Xleh ko bt keje molek2, jujur..

Papa: Td Abe reject progress claim dia rm500K, ngamuk giler apek tu. Bengong sgt, padan muko mu, peduli apo aku.
Bila bt lain, amik byk masa utk reconstruct. Mesti projek delay. Tu hok tensen nih. Bakpo la ada species tu. Org lain makan beras siam cap kambing pn xdok la bengong gitu.
I: Err... Sabar la Abe.. Nk bt guano dh jupo org gitu..

--> Ni picca lama I cilok dr file Papa, tp si boneka tu ada gak di celah2 mereka ni. huhu..


-- Utk makluman uols, beras siam ada cap kambing, arnab n paling mahal cap bunga mas (RM110/kampit), sbb tu ramai yg seludup. Harap maklum..hahaha....

17 comments:

Yanmie said...

salam mas,

bawa2 bersabar yea kata kt hubby..hihihi...

hem..beras cap kambing? x penah tau lak..hihihi. biasa beli beras jati, jasmin, dan rabutan aje...hihihi

slmt menyambut bulan puasa yea..

oneyani said...

ahahha abe abe ops!

dalam pade beleber tu byk informasi owh!hehehhee

MuMMy 2 Haqq said...

hahhaa..sakit ati sgt la tu abe mu tu..

As said...

biasa la kejer camtuh... nak buat camno... sgt la sakit ati bila jadi camni

GreenJade said...

sakit ati kans ado ore bodos sombong gitu..

kasi ikat kt pokok bg kerengga mkn ..br padan..!!hoohhh garang nih uhuhu :D

Maswani said...

YanMie.. Salam utk yan gak.. tq sudi dtg sini..

kalo org yg asal negri sempadan dgn thai mcm kedah, perlis, kelantan tau la brand beras2 tu. kualiti lg elok dr beras m'sia, lambat basi, pejal, tp xleh jual open sgt, nti kena rampas kastam..huhu..

Slmt berpuasa juga utk Yan..

Maswani said...

Yani.. tu la, x start xpe, tp bila dia mula beleber, tadoh telinga je lah..hehe..opss.
Ambo dgr je tp x leh imagine pn isu berbangkit tuh..kuikui..

Arni.. kira ok lg tu, kalo x ada la yg kena maki jd backhoe..hahaha2..

Maswani said...

As.. tu la, mmg boleh bt darah naik kan.. Redha je lah..

Tinie..demo kalo bt geng tagteam cm wrestling mmg best la..mmg ganazzz gitu..hehe..

khaLifah feDi said...

emm cik wanie dunia kontraktor penuh dgn tipu muslihat..yg kaya akn terus kayo..dye dh xkisah asl duit masyuk poket,halal haram tolak tepi..isk2..

Rasmelaka said...

emm sekali pandang owner blog mcm rita rudaini. ok alert about our environment goes to www.rasmelaka.blogspot.com

Maswani said...

KF..kebykannya mmg cmtu lah.. smoga akan ada keinsafan diri nti..

Maswani said...

Rasmelaka.. emm..ye ke? malu i..hehe..
tq sudi dtg blog ni.. visit u soon..

nURmALa mAZLan said...

wakkkkk
tak pernah dgr la kak beras cap kambing.. seb baik bawa tu ada note beras siam..hehehe~kitorg ni baru dpt kurma, gula ngan beras ni company bg

ije said...

haha. apek tu hok napok muko sikit tu eh? bermisai ala2 org koya tu ko? erk

Aliza said...

u tak sejuk2kan hati dia kee?...

Maswani said...

Mala..gandum siam cap basikal pn ada..hehe..
bestnya dpt kurma, beras sponsor..rezki tu..

Maswani said...

Ije..apek tu xdok, tp melayu hok jd ayam dia je ada.. x napok muko dia.
hok ije teka tu ada bini ramai tu..huhu..

Aliza..dah, I je yg tau sejukkan hati dia..hehe..