ad ld

Thursday, August 6, 2009

DAIM OH DAIM


DAIM - Apa tu? Nama ofismate bru ke? Keta bru? Hehe..xlah. Ekceli ia sejenis brand coklat yg ada kt kedai duty free mcm Langkawi je kot. I dh cari merata kedai tp xde lak yg jual kecuali kt Langkawi. Uols penah rasa x? Pada sesape yg penah makan tu maybe sependapat dgn I, mmg sedap kan..hingga menjilat wrapper,betul x? kihkih..


Stok DAIM ni I dpt hampir2 seminggu skali, mmg tahap ketagih dh kot..hihi.. X yah susah2 gi Langkawi coz slalu je ada ofismate I n kwn2 lain yg gi sana. So, kirim je lah. Harganya pn x la mahal sgt, RM17 satu pek rasanya tp I x penah tahu harga sebenar coz reti bagi duit je, dh member kata cukup duit tu, cukup la tp kalo ada baki tu I kira caj perkhidmatan dia la..Xkan nk mitak kot, ntah masa dia nk beli utk I tu dia kena Q ke apa kt kedai tu kan..



Dlm byk2 DAIM yg I makan, yg this week paling best. Nape ekk? Paling sedap coz dpt FREE..kuikui..Dpt FREE 2pek lak tu. Alhamdullillah, rezeki katakan. Smp sakit lelangit I n Papa makan DAIM ni. Walaweh, dunia ini ana yg punya la beb..hihi.

Tq to KHATY coz sponsor 2pek DAIM ni. Dia keje kt Langkawi, public holiday br dpt jmp. Ntah apa yg buat Khaty bermurah hati utk bg free ni, rasanya kami x penah bt apa2 yg spesel utk dia pn sblm ni. Dia mmg seorg yg baik hati pn. Cuma I rasa ofis agak lonely since Khaty tukar tempat keje. I miss u dear Khaty, really2 miss u.. Terima kasih utk persahabatan yg dijalinkan..

Oklah, that's all for today. Jom, I nk sambung 'kenduri' DAIM ni..nyam nyam nyam..

18 comments:

oneyani said...

mmg best pon DAIM..kat airport ngan famous amos pon ade=)

yani kenal DAIM ms g langkawi gak..huhuhu

GreenJade said...

huikh..rongak GG br taw hahaha..!!

bak mai sepeket mau cube terai test :D

Maswani said...

Yani..mmg best kan DAIM ni..
Jom ranggos..hehe..

Maswani said...

Jade.. ye ke? makan skit bru rongak kot, makan byok ok je..hehe..

nok jugok? amik insurans GG dlu, kalo GG rosak xde money back guarantee tau..kuikui..

De' Sal said...

shedap tolat daim tu,kak sal pernah beli kat jusco taman equine ni regenya mahai betul kat sini 40 lebih sebungkus.

mun-e said...

oo ade eh kat famous amos.. nak try la hehe.

~peminat coklat tegar =D~

puterikurekure said...

kite not a big fan of choc.
tapi daim ni memang biasa tgk kat langkawi tu.
dan biasa beli. tapi tak biasa makan.
huhuhu~

ryani said...

daim mmg best..tp xleh mkn byk2 nti cakit gg la wani...kat lcct ada daim tp rege mahal nak mamp....

ije said...

kenduri daim? aaa.. kejam!

IBU ALISSA said...

btl3...sedap..kalo kwn2 p langkawi mesti bwk blk DAIM ni...1 lagi coklat cam bukit tu...almond aper ntah

Intan Sharina said...

sedap oo daim..hehehe..minggu lps intan br p langkawi..coklat daim dah naik harga..rm17.90..klu dulu 13.90 jer..harga dia sat naik sat turun..tp suka punya pasai, beli jgk la..hehehehe

Maswani said...

De'Sal..mmg sedap kan kak sal..
tu la, kalo tpt lain mahal giler..

Mun-e.. try lah, pastu citer ekk best ke tak DAIM tu..hehe..

Maswani said...

Puteri.. oic.. tp agak rugi gak lah coz ia mmg best..hehe..
Kena try tu..sedapppp..

Ryani.. bukan stakat sakit gg je, lelangit pn bleh terbelah tau..kuikui..
pengalaman sndri tu..huhu..

Maswani said...

Ije.. kalu ada masa, singgah2 la umah, mana tau ada rezeki dihidangkan tea dgn DAIM buat pencuci mulut..huhu..

Ni pn duk makan Daim gak ni..kihkih..
jgn jeles u..

Ibu Alissa.. btul tu suzi..almond bukit tu pn mmg best gak.. mmg fevret la semua tu..

Intan Sharina.. mmg sedap daim tu..
mahai pn kena beli gak, sedap punya pasai kan..hehe..

Aneka Bahulu Istimewa said...

hai...saya nak tumpang iklan jap bleh...
saya ada amik tempahan bahulu..tempahan tidak kira untuk majlis apa. sila lawat anekabahulu.blogspot.com

neezareef said...

mmg klu g langkawi x bli daim x soh!..hehe..

sbb dlm dia ade gula kelapa kan

Mama Eiman Iman said...

klu tak silap..cuba check kat KLCC..mcm pernah nampak yg kat gerai chocolate concourse floor..

Maswani said...

AnekaBahulu..ok je..visit u soon..tq..

Neezareef.. tu la, mmg wajib bli kan.. x kira gula apa, janji sedap, hehe..

Mama Eiman.. mmg ada kt mall yg besar2 cm KLCC, tp rege mahal sgt lah rasanya..