ad ld

Monday, August 24, 2009

INDAHNYA RAMADHAN

Salam Ramadhan semua.. Hopefully blom terlewat nk wish uols slmt berpuasa coz dh msk hr ke 3 kita berpuasa. Weekend biasa lah, I mmg xdan update blog coz habiskan masa bersama Hanim n Papa.

This week lg lah, kami ikut Papa melawat site2 'jajahan takluk' dia. Papa kata senang gi awal2 camni, tgk report n progress xtvt, xyah la sibuk2 masa bln puasa kan. Bukan apa, takut kurus puasa lak nti bila hati marah kalo ada problem kan..huhu.. Baik punya alasan..

Pdhal dia malas lah tu nk msk site bulan puasa, kalo tekak kering nk p mana oii???? Xkan nk lepak kantin umah kongsi buruh Vietnam lak..kuang2..

Everytime ramadhan tiba, hati I makin tingat kg.. Terbayang ayam percik Yati(cawgn.Bangi pn ada), akok Jln Merbau, ayam golek Wakaf Che Yeh, sate Malaysia P.Chepa, nasi kerabu dpn hospital KB..perhh...mmg 'jelira' sugoh blako tuh..

Apakan daya, berpuasa di perantauan cmni, telan je lah apa yg ada.. Utara mmg menu kari, rempah n pedas2, mmg best tp kontra dgn klate yg suka manis2 (gula lbh mcm ada treler gula terbabas lak). Tp pengubat rindu, tentunya 'budu' la..hehe..

Masa berterawih pn cmtu gak, dh xde feel cm dlm citer upin tu. Kuikui2. Nk bt cmne kan, hujan emas di negeri org katakan.. Bersyukur dgn apa yg ada..Alhamdullillah..

Apapun, Selamat Berpuasa..Semoga kita semua akan menjadi insan yg lebih baik hendaknya, insya-Allah.

7 comments:

imanshah said...

Salam..selamat berpuasa untuk kakak dan keluarga...jemputlah raya ke rumah..huhu

As said...

selamat berpuasa kepada akak sekeluarga... hmm kalo berpuasa ditempat org mmg x sama... byk yg kiter rindu nak mkn kalo kat tempat sendri....

puterikurekure said...

selamat berpuasa ek!

memang pon. kite skang ni terbayang2 yong tau fu kat sg.2 penang. boleh?
time2 bulan puasa ni la macam2 yang kite nak kan?

Maswani said...

Imanshah.. salam.. slmt berpuasa utk awk juga..

--umah kt mana,pasir mas ke? hehe..
--on d'way blk kg nk raya tu kita guna jln yg sama kan( grik)? kalu jupo tu tegur2 lah ye..tq.

Maswani said...

As.. slmt berpuasa juga utk as sekeluarga..
tu la, mmg rindu semua fevret tu..hehe..

Maswani said...

Intan.. slmt berpuasa ye..
kt sg 2 tu mmg best kan.. awk x tingat mee udang ke? hehe...
sabar2..

nurul said...

selamat berpuasa kak..nurul ada bawa budu..dalam botol kecit2..hehe