ad ld

Wednesday, August 26, 2009

MENU TERPANTAS HR INI

Salam uols.. Apa cer hr ni? Semoga uols ok2 je.. Ni nk cer skit psl ptg td. Ekceli masa kuar ofis tu, igt nk masak nasi ayam fevret Papa utk menu berbuka. Tp msuk je keta, Papa kta kna gi site Merbok plok ni, smbg T&C (testing & commissioning).
I: Lamo ko nok gi Be? ->Papa: X tahu lg, kna tgk dlu problem gapo. ->I: Alamak, buko poso dlm keta ko kita hr ni Be? ->Papa: NTAH LA BELALANG, BAPAK PUN TAK TAHU. ->I: Mmm, kita tya sugoh, dia bt lawak plok.



Smp sana, nmpk ramai yg berhelmet putih..Maknanya ada part yg dh smp level full inspection bla ada semua arkitek,engineer,consultant,QS n mcm2 lg lah. I tya lg,'Lamo ko Be? Papa: Smeta jah kot. Klu lmbt pn, kita makan twisties Hanim je bt buko pose. (Amboi, boleh tak?). Selamba dia je kan..

Pastu dlm 40minit, dh settle. Alhamdullillah. Tp jam dh 6.20pm. Papa tya,'Cmne ni? Nk cari kedai ko nk bli bungkus? ->I: Blik je lah,Mama masak. ->Papa: Dan ke? Paling cpt pn smp umah 6.45pm ni. ->I: Dan, cayo la kata bini Abe ni.

Smp umah 6.50pm. Aku nk masak apa ni? Buka 7.30pm. Ok,jom bertukar ke skill masak tahap gaban. Baju kurung pn x smpt tukar..huhu.. Dan hasilnya ialah :
1. Sayur sawi 2. Ayam goreng masak kicap



Dua ni je menu td.. Alhamdullillah.. Maka dtglah si suami,'Fuyoo, mavelus sugoh bini Abe ni, setengah jam je masak.. Tq2 mama.



--> Huhu..izinkan ku bervangga kejap di situ..kuikui2..
--> Auto publish 2am..

12 comments:

mun-e said...

huyoooo.. same taraf ngan mak sy ni. hehe

Mama Mya said...

salam ramadhan...

ting!! tiba2 kuar idea nak masak ayam masak kicap kikiki

selamat berpuasa :)

ije said...

salute lah!!

hari ni try balik 715 pulok. tgk lauk gapo hok siap. :P

GreenJade said...

ferghh menu kire mables wpon dlm waktu kecemasan..

laju kalah chef wan nih..!!bravo kakak Maswani!! hihihihih

kalo ambo sah2 men tunjuk2 jari runcingku jek kt bazar ramdan nun hahaha

khaLifah feDi said...

waa lincah arr cik wanie masak..!!!

Hotmama said...

wah..memang hebat...
kalau saya mau kat ngan sejam gak tu.tapi kalau ayam dah siap basuh semua...mungkin bolehlah kot.

Maswani said...

Mun-e.. jgn kata gitu, saya masih lg tahap belajar..hehe..

Mama Mya.. Salam ramadhan utk awk juga..
Mmm, mesti lauk awk masak lg sedap kan..hehe..
Slmt berpuasa juga.. tq sudi dtg sini.

Maswani said...

Ije..tq2..
Kalu 7.20pm pn dan lg, tp kne masak kt kedai dlu la..lauk pn lg byok..hehe..

Tinie.. hehe, malu i..
Ambo budak baru belajar je, jgn la compare cmtu.

Kebetulan ada hormon rajin masa tu, kalu x, men tunjuk2 kedai jugok la..hehe..

Maswani said...

Kf..lincah ekk? tu blom belajar silat lincah lg, kalo x...hehe..
Tq Kf..

Maswani said...

Hotmama....x la hebat mana, biasa je tu. Awk pn boleh bt la..hehe..

Kdg2 time emergency cmtu, kita sndri pn x sedar kemampuan kita kan..
Tq sudi dtg sini..

Izan said...

cepat, ringkas dan sedap... =)

Maswani said...

Izan..cpt n ringkas tu betul, tp tang sedap tu x tau la..hehe..
tq dtg sini..